Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kaspersky Ankara’da da Ofis Açıyor

kaspersky globaltechmagazineKaspersky Lab Türkiye, 16 Şubat’ta Ankara’da ülkenin her yerinden 180 şirket ve kamu kuruluşundan 312 üst düzey yöneticinin katılımıyla bir siber güvenlik konferansı düzenledi. Tam günlük etkinlikte global ve yerel tehdit ortamı ile kurumsal güvenlik trendleri tartışıldı.

İstanbul’daki ofisiyle güçlü bir varlığı olan Kaspersky Lab, Ankara’da bir iletişim ofisi açma ve bu şehirde hem teknik hem de satış hizmetleri sunmaya yönelik planlarını da etkinlikte duyurdu.

Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Sertan Selçuk şu yorumlarda bulundu: “İstanbul’daki ofisi 2008 yılında faaliyete başlayan Kaspersky Lab Türkiye bugün, 10.000’den fazla ticari kuruluş ve 500.000’den fazla bireysel kullanıcıya koruma sağlamaktadır. Türkiye’de tüm yerel vergilerimizi ödeyen bir güvenlik şirketiyiz . Türkiye’deki operasyonlarımıza yeni yatırımlarımızı duyurarak devam etmeye ve odak noktamızı göstermeye kararlıyız. Türkiye’deki varlığımızı, Ankara’da çalışan profesyonellerden oluşan bir ekiple güçlendirmeye karar verdik. İş ortaklarımızla aktif iş birliğine ek olarak bu yeni ofis, müşteri deneyimini sorunsuz hale getirmemize ve yükseltmemize yardımcı olacak”.

2015 yılında Türkiye’deki Kaspersky Güvenlik Ağı tarafından kaydedilen toplam 98 milyon saldırı denemesi, 2014 yılına kıyasla %27’lik bir artış olduğunu gösteriyor. Etkinlikte, Kaspersky Lab Global Araştırma ve Analiz Ekibi Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Amin Hasbini, şirketler, finans kuruluşları ve resmi kurumlara hedefli saldırılar (yakın zamanda keşfedilen Metel, Adwind ve Poseidon dahil) gibi gelişmekte olan üst düzey tehditlere ek olarak Türkiye’deki saldırılarla ilgili bilgi ve istatistiklerin yanı sıra fidye yazılımı, açıklardan yararlanmaya yönelik yazılımlar ve zayıf noktalar hakkında bilgi verdi.

Siber güvenlik sağlamaya yönelik temel uygulamalar, Türkiye iş çevresinin, kamu kuruluşlarının ve siber güvenlik kuruluşlarının temsilcilerini içeren panel katılımcıları ve çok sayıda konuşmacı tarafından tartışıldı. Panelde Havelsan A.S. Siber Güvenlik Direktörü M. Kani Hacıpasaoglu, Bilgi Güvenligi Dernegi, Genel Sekreteri Mehmet Ali Inceefe, Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi’nden Doç. Dr Sevil Şen, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığı Daire Baskan Yardımcısı Muharrem Canbolat, Avukat ve Öğretim Görevlisi Özgür Eralp ve Türk Standardları Enstitüsü Siber Güvenlik Belgelendirme Müdürlügü Müdürü Zümrüt Müftüoğlu katıldı ve fikirlerini iletti.

HAVELSAN Direktörü M. Kani Hacıpaşaoğlu ise bu etkinlikte şunları söyledi: “Siber güvenlik sorunlarını ve en iyi uygulamaları tartışmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Şirketlerin değişen siber tehditler hakkında bilinçli olmasını ve farklı BT altyapıları için savunmalarını planlamalarına yardımcı oluyor. Kaspersky Lab uzmanlarının hakkında konuştuğu saldırılardan bazıları bugün, henüz yeni keşfedilmiş olduğundan, konferans bu yeni saldırı vektörlerini tanımak açısından oldukça bilgilendirici olmuştur. Bu son derece üst düzey etkinlikte şirketimizin deneyimi hakkında konuşma yapmak benim için büyük bir mutluluk oldu”.

Teknoloji Makaleleri