Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

360 Security Güvenlik Uzmanlarından Android 6.0’a Tam Not

360 security globaltechmagazineKullanıcı arayüzü, mobil ödeme, parmak izi saptama, batarya yönetimi ve güvenlik alanlarındaki iyileştirmeleri ile akıllı telefon tutkunlarına yeni bir deneyimi vadeden Android 6.0’a, 360 Security güvenlik uzmanları tam not verdi.

Geliştirilme evresinden itibaren Android 6.0’da 10’dan fazla açık tespit ettiklerini söyleyen 360 Mobile Security Güvenlik Teknolojilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Xu Xin, 360 Security ile milyonlarca virüs ve saldırıya karşı tam koruma altına alarak, telefonlara % 18 performans sağladıklarını kaydetti.

Xu Xin, yeni işletim sisteminde uygulama izinleri ve kredi kartsız ödeme kolaylığı sunan NFC özelliği konusunda kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Dünyada 300 milyon kullanıcıyı mobil tehditlere karşı ücretsiz koruyan 360 Security’nin güvenlik uzmanları, akıllı telefon kullanıcılarının gönül rahatlığı ile Android 6.0 işletim sistemine terfi edebileceklerini belirtti. Android 6.0’ın geliştirilme evresinden, piyasaya sürülmesine kadar 20’den fazla güvenlik uzmanının binin üzerinde analizi sonucunda 10’un üzerinde açık tespit ettiklerini belirten 360 Mobile Security Güvenlik Teknolojilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Xu Xin, aylık güvenlik güncellemelerine ek olarak 360 Security ile kullanıcıların artık daha rahat bir nefes alacaklarını söyledi.

“YENİ SÜRÜM ANDROID’İN PAZAR PAYINI YÜZDE 3 ARTIRABİLİR”

Dünyadaki toplam akıllı telefon pazarının büyük bir bölümüne sahip olan Android’in yeni işletim sistemi Marshmallow’un geliştirilme sürecinde 360 Security güvenlik uzmanlarının Google tarafından birçok kez ödüllendirildiğini belirten Xu Xin, “Android cihaz kullanıcılarını tehdit edebilecek problemlere çözüm bulmak 360 Security olarak bize gurur veriyor. Başta Prof. Guang Gong ve diğer uzmanlarımızın çalışmaları neticesinde Android 6.0’ın güvenlik standartları dinamik bir seviyeye ulaştı. Telefon üreticilerinin yanı sıra uygulama geliştiricilerinin sayısının çok fazla olması Google’ın bu alanda aksiyon almasını etkiliyordu. Android 6.0 bu süreci iyileştirecek. 360 Security olarak biz de Android kullanıcılarının telefonlarını daha güvenli, daha hızlı ve daha uzun süre kullanmalarını sağlayacağız. Android 6.0’daki çok yönlü iyileştirmeler sayesinde 2016 sonunda Android pazar payının; yüzde 87’ye ulaşması bekleniyor” dedi.

“UYGULAMA İZİNLERİ VE ANDROİD PAY’E DİKKAT”

Android 6.0 Marsmallow ile gelen en dikkat çekici özelliklerden birinin yenilenen uygulama izinleri olduğunu belirten Xu Xin, kullanıcıların yeni uygulama yüklerken bu izinlere mutlak göz atılması, yönetmesi gerektiğini söyledi. Google’ın düzenli olarak güvenlik güncellemesi yayınlamasının başlı başına bir çözüm olmadığının altını çizen Xin, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Büyük resme baktığımızda Android işletim sistemine sahip kullanıcıları, en çok yazılım geliştiricilerin aksiyonları etkiliyor. Akıllı telefonlarda artan hacker saldırıları, virüs ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı kullanıcı mutlak güvenlik yazılımı kullanmalı. Aynı zamanda banka bilgilerimizin, e-posta şifrelerimizin, binlerce fotoğrafımızın yer aldığı akıllı telefonlara geliştiricisi bilinmeyen ya da Google Play dışından temin edilen uygulama yüklenmemeli.” 360 Mobile Security Güvenlik Teknolojilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Xu Xin, Google’ın ödeme sistemi Android Pay konusunda da uyarıda bulundu. Xin, NFC özellikli Androidli cihazlar sayesinde kullanıcıların kredi kartları yanında olmadan 700 binin üzerinde mağazada alışveriş yapabileceğini, hackerların 2015 yılında bu alanda zararlı yöntemler geliştirdiğini, zafiyet yaratan girişimleri 360 Security yüklü olan telefonlarda önlediklerini belirtti.

CEP TELEFONUNUZU 10 ADIMDA GÜVENLİ HALE GETİRİN

360 Security’nin Android 6.0 ile birlikte daha da hızlandığını söyleyen Xu Xin, kullanıcıların tek bir tuşla cihazlarını yüzde 18 oranında hızlandırıp, pil ömrünü ortalama yüzde 40 artırabileceklerini ve 5 saniyede telefonlarındaki güvenlik tehditlerini tarayabileceklerini söyledi. Xu Xin, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcılarının kişisel bilgilerini maksimum koruma altına alacağı 10 ipucunu ise şöyle sıraladı;

  • Gerekli olmadıkça USB hata ayıklayıcı fonksiyonunu kapatın.
  • Güncel işletim sistemi kullanın
  • Antivirüs uygulaması yükleyin
  • Root’tan uzak durun
  • Kimliğini bilmediğiniz kişilerden gelen SMS linklerine tıklamayın
  • Kaynağını ve dilini bilmediğiniz siteleri gezmeyin
  • Parola istemeyen WiFi’lere bağlanmayın
  • Açık WiFi’lerde bankacılık işlemi gerçekleştirmeyin
  • Telefonumu bul özelliğini aktifleştirin
  • Kaynağını bilmediğiniz uygulama ve oyunları kurmayın, kullanmayın

Teknoloji Makaleleri