Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İran, Dünyaya Bulut Bilişim ile Açılıyor

medianova globaltechmagazineOrta Doğu ve Afrika’daki pazar payını artıran Medianova, 11 yıllık teknoloji deneyimini İran’a taşıyor. Telekom İran ile Medianova arasında imzalanan anlaşma ile artık İran’daki aboneler de Medianova’nın hizmetlerinden yararlanacaklar. Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Telekom İran ile girdiğimiz işbirliği, daha pek çok yatırımın kapılarını aralayacaktır” dedi.

Geliştirdiği bulut ürünleri ile Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Afrika’da birçok şirkete hizmet sunan Medianova, coğrafi yayılımını İran üzerinden sürdürürken, Telekom İran ile işbirliği anlaşmasına imza attı.

İran’a uzun yıllardır uygulanan ambargonun kalkması gibi olumlu siyasi gelişmelerin işbirliği fırsatlarını artırdığını belirten Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Telekom İran ile girdiğimiz işbirliği, daha pek çok yatırımın kapılarını aralayacaktır” dedi. Serkan Sevim, “Ar-Ge’si tamamen kendine ait ürün ve servislerle hizmet veren şirketimiz ve güçlü ekibimiz ile birlikte, bulut alanında Türkiye’den çıkan bir dünya markası olma yolunda çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

2005 yılından beri sürekli geliştirilen CDN platformu

Serkan Sevim, Medianova’nın teknoloji ihraç eden Türk şirketi konumunu güçlendirecek yeni işbirliklerini hayata geçirmeye devam edeceğini ifade etti. 2005 yılından beri sürekli geliştirdikleri CDN platformu ile halen Türkiye ve Ortadoğu’da 40 milyondan fazla kişiye hizmet verdiklerini anlatan Sevim, “CDN platformumuz ile artık Telekom İran aboneleri de sunduğumuz hizmetlerden faydalanabilecekler. Türkiye’de Turkcell ve Vodafone gibi operatörlerin yanı sıra TTNET gibi servis sağlayıcılarla yıllardır başarılı çalışmalar sürdüren bir şirket olarak, artık hep beraber güç birliği yaparak yurtdışına açılma zamanı geldi diyoruz” ifadelerini kullandı.

Teknoloji Makaleleri