Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Mobil çalışanların yüzde 66’sı ailelerine daha çok zaman ayırıyor

unify globaltechmagazineBağımsız araştırma şirketi Barem tarafından yapılan araştırmaya göre, mobil çalışmayı en iyi ifade kavramlar arasında mobil uygulamaların önemli bir yeri mevcut. Araştırmada, mobil çalışmanın yüzde 41 oranında verimlilik ve yüzde 29 oranında maliyet tasarrufu sağladığı görülüyor. Kullanıcı taleplerini dikkate alarak kurumların iş akışlarına verimlilik, esneklik ve katma değer sağlayan Unify, 170 yıllık deneyimi ve Ar-Ge gücüyle mobil iletişimdeki kuralları yeniden tanımlıyor. Her yerden ve her zaman verimli çalışma olanağı sunan mobilite, yatırım ve işletme giderlerinden tasarruf etme avantajı sağlıyor.

Barem tarafından gerçekleştirilen “Mobil Çalışma Hayatı” başlıklı araştırmaya, farklı sektörlerde çalışan 70 üst düzey, 95 orta düzey ve 41 ilk kademe olmak üzere toplam 206 yönetici katıldı. Katılımcıların 82’sini kadınlar, 124’ünü ise erkekler oluşturdu. Çalışmaya 35 yaşın altında 67, 35-50 yaş gurubundan 116 ve 50 yaş üzerindeki 23 kişi katıldı. Mobil uygulamaların önemli olduğunu gözler önüne seren araştırma, geleneksel iş yapış şekillerinin değiştiğine dikkat çekiyor. Yenilikçi yaklaşımı ile kurumların yeni iş süreçlerine uyum sağlamalarına yardımcı olan Unify, yeni ürünü Circuit ile seyahat ve konaklama maliyetlerini ortadan kaldırıyor.

Mobil çalışanlar daha verimli ve daha mutlu 

Mobil çalışma, bireylerin verimli ve mutlu olmalarına imkân tanıyor. Hızlı ve verimli iş yapabilme avantajı, insan hayatının en önemli unsurlarından biri olan zamandan tasarruf etmeyi de beraberinde getiriyor. Araştırmaya katılan 4 yöneticiden 3’ü iş yeri dışında çalışanların zaman planlaması yapabilmesinin önemli olduğunu düşünüyor. Araştırmada, mobil çalışanların geleneksel mesai yapanlara göre, yüzde 66 oranında ailelerine daha çok zaman ayırabildikleri dikkat çekiyor. Mobil çalışmanın daha az stresli olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 58. Her saat ulaşılabilir olmaktan rahatsızlık duyanların oranı ise yüzde 38.

İş yeri dışında çalışma eğilimi revaçta 

İnternete erişimin kolaylaşması ve mobil cihazların yaygınlaşması ile esnek çalışma olanaklarının arttığını belirten Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Mobil cihazların hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle iş hayatında değişim kaçınılmaz oldu. Yenilikçi teknolojilerin kullanımıyla istenilen her mekân iş yerine dönüştürülebiliyor. Böylece zamandan tasarruf sağlanabiliyor. Çalışanlar artık mekân bağımsız çalışarak, zamanlarını kendi planlamaları dahilinde yönetmek istiyor. Kurumların esnek çalışabilmelerini sağlamak için geliştirdiğimiz Circuit çözümü ile kurumlara özel iletişimin önünü açıyoruz. Circuit çözümüyle çalışanlar nerede olurlarsa olsunlar, birbirleriyle hızlı irtibat kurup, işlerini sonuçlandırabiliyor. Toplantı geçmişleri, paylaşılan teklif ve projeler ile ilgili bilgilere tek ekrandan hızlıca ulaşabilmeye imkân tanıyan Circuit, çalışan memnuniyetini en üst seviyeye çıkarıp, sadakati artırıyor. Amerika’da ve Avrupa’da kullanılan ürünümüzü Türkiye’de de hizmete sunarak, kurumlara küresel ölçekte fırsatlar yaratıyoruz.” dedi.

Farklı lokasyonlarda bulunanlar yan yanaymış gibi çalışabilecek 

Farklı lokasyonlarda bulunan çalışanlar, toplantılarını Circuit üzerinden yapabiliyor. Toplantıda alınan notlar ve yazışmaları tek bir ekranda kullanıcıya sunan çözüm, istenilen bilgilere hızlı ulaşmaya imkân sağlıyor. İletişim kurulmak istenen kişiye dair uygunluk bilgileri de sunan Circuit, istenilen ortamdan mobil çalışmaya imkân tanıyor. Farklı bölgelerdeki çalışanların hızlı ve güvenli dokümantasyon paylaşımına fırsat tanıyan Circuit, internet tarayıcısı üzerinden kolayca ses, video, masaüstü ekran paylaşımı yapmayı sağlayan yeni bir standart olan WebRTC tabanlı yeni iletişim platformu. Tüm işletim sistemlerinde çalışan çözüm için www.circuit.com adresinden hesap açmak yeterli.

Uygulama içerisinde konulara göre başlık açılabiliyor ve sadece izlenilmek istenilen konular takip edilebiliyor. Kullanıcılar, kendilerini ilgilendiren konu başlıklarında tüm yazışmaları kolayca takip edebiliyor. Circuit’in bir diğer avantajı da grup içerisinde paylaşılan dokümanların tek bir yerde toplanması. Böylece ekip çalışması içerisindeki kimin hangi dosyayı ne zaman paylaştığı görülebiliyor, daha önce yazılanlar aranarak zaman kaybı yaşanmıyor.

En verimli çalışma platformu 

Kurumları ve bireyleri e-posta trafiği içinde kaybolmaktan kurtaran Circuit, ekipler arası verimi artıran, kullanıcı dostu bir uygulama. Dünyanın dört bir yanında kullanılan ve giderek kullanımı artan Circuit, tüm iletişimi tek çatı altında topluyor. Aynı zamanda doğrudan mesaj gönderme, geçmişi veya belirli tarih aralıklarını zaman kaybetmeden tarayabilme, dosya, video, sunum gönderebilmenin en kolay halini sunuyor. Circuit ücretsiz olarak www.yourcircuit.com adresinden deneyimlenebiliyor.

Teknoloji Makaleleri