Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Strato yeni üst düzey alan adları sunuyor .ist ve .istanbul

strato globaltechmagazineSTRATO, Türkiye piyasası için yeni üst düzey alan adları .ist ve istanbul’u sizlere sunuyor. Dünya çapında lider hosting sağlayıcılarından biri olan STRATO’nun, üst düzey alan adları konusunda geniş bir deneyimi var. Almanya’da .berlin, İspanya’da .barcelona  ve Hollanda’da ise .amsterdam. Hosting şirketi, Şubat ayında Türk müşterileri için www.strato.com adresinde ürünlerinin lansmanını yaptı.

Strato CEO’su Dr. Christian Böing, “Şehir alan adları, 500 yeni üst düzey alan adı arasında en başarılı olanları. Birçok kullanıcı .com ya da ülke alan adını almak istiyor. Ancak bu alan adları genellikle satılmış oluyor. Böylece, şehir alan adlarına olan talep artıyor. Bu sebeple, .ist ve istanbul’un da çok başarılı olacağından eminim.” diyor.

Yeni şehir alan adı .ist ve .istanbul

STRATO, .istanbul alan adını yıllık 19.80$’a .ist alan adını ise yıllık 23.40$’a sunuyor. Müşteriler, alan adını STRATO’dan aldıklarında, pakete dahil olan eposta fonksiyonu ve iş kartı fonksiyonlarından da yararlanmış oluyor. Müşteriler, iş kartıyla, eposta adresi, telefon numarası gibi sözleşme bilgilerini, yayınlamadan önce alan adlarında sunabiliyor.

İstanbul, üst düzey alan adını 2012 yılından bu yana beklemekteydi ve İstanbul bugün kendi alan adına sahip nadir şehirlerden biri. Kendi alan adına sahip ilk şehirlerden biri Berlin’dir. Yaklaşık 60.000 kayıtla .berlin, en çok kaydettirilen şehir alan adlarındandır. Beş müşteriden biri .berlin alan adını STRATO’dan almıştır. Bu, STRATO’nun yeni üst düzey alanlarındaki kapsamlı deneyimini ve dünya çapındaki en önemli alan adı kayıt kuruluşlarından biri olduğunu açıkça göstermektedir.

Teknoloji Makaleleri