Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Euro2016 heyecanı Twitter’da yaşanacak

twitter euro2016 globaltechmagazineEURO2016 heyecanı şimdiden herkesi sardı bile. Maçların heyecanı ülke ülke yaşanacak, tüm dünya ise tek yürek Twitter’dan takımlarını destekleyecek.

Vine ve Periscope’u da içinde bulunduran Twitter, taraftarların EURO2016’yı gönüllerince deneyimleyebilmeleri için pek çok yol sunuyor, özel emojiler hazırlıyor ve EURO2016’ya özel etkinlikler düzenliyor.

Twitter, Vine ve Periscope’un getireceği bir dizi yenilikle taraftarlar yazın düzenlenecek büyük futbol turnuvası boyunca, daha önce hiç olmadıkları kadar takımlarıyla yakınlık kuracak.

Emojiler

UEFA EURO 2016’yı kutlamak amacıyla Twitter, bir dizi ısmarlama emoji sunuyor. Resmi turnuva hashtagi #EURO2016’nın yer aldığı ve turnuva süresince gönderilen herhangi bir Tweet, otomatik olarak ilgi çekici bir kupa emojisi üretecek.

Türk milli takımına Tweet’inizde #TUR ve #BizBittiDemedenBitmez hashtaglerine yer vererek destek verebileceksiniz. Bu hashtaglerle Tweetinizde Turk bayrağı emojisi belirecek. İngiltere’deki fanlar, özel bir ulusal bayrak emojisiyle ülkelerine destek Tweet’leri atabilecekler. Turnuvada rekabet eden tüm ülkeler, bu heyecan verici özelliğe erişebilecek (örneği, İspanya için: #ESP ya da #VamosEspaña)

euro2016 twitter

Tweet’ler Eiffel Kulesi’ni aydınlatıyor

İlk maç gününden son maç gününe kadar, Twitter sohbetleri görkemli bir ışık şovuyla Eiffel Kulesi’ni aydınlatacak.

Her maç günü akşamında, günün son maçı için bitiş düdüğü çalındıktan 10 dakika sonra, o gün Twitter’da en çok desteği alan ülkenin renkleri Eiffel Kulesi’ni aydınlatacak.

Dahası, yine maç günü sonunda gün boyunca atılan en iyi Tweet’ler Eiffel Kulesi’ne yansıtılacak, böylelikle Twitter 140 karakterlerini dünyanın en ikonik anıtlarından birine yansıtmaları için taraftarları teşvik ediyor.

euro2016 twitter

 

 

Digital Kreatörler Fransa’yı ele geçiriyor

Video insanların Twitter, Vine ve Periscope platformlarındaki iletişimlerinin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Tüm Avrupa’da en üstteki 10 ila 20 kreatif yetenek, içeride olan bitene dair ayrıcalıklı içerikler yaratmak üzere #EURO2016’ya doğru yola çıktı.

Böyle bir turnuva boyunca görmeyi beklediğiniz türden çok geniş kapsamlı kreatör yelpazesinde aşağıdaki kreatörler yer alıyor:

— Joe Charman Vine’daki komik hileleriyle ünlü. Charman’ın derlemeleri sanal dünyanın yeteneği olarak ün salmasına büyük katkı sağladı. Charman, hilelerini bu kez taraftarları eğlendirmek için taraftar bölgeleri içerisinde ve civarında altı saniyelik videolar şeklinde yayınlayacak.

— Michelin starı Fransız şef Pierre Gagnaire, bir maç gününde müsabakaya katılan takımların ulusal mutfağından hareketle yeni tarifler deneyeceği özel videolar çekerek etkinlik ruhuna girecek.

— Spencer Owen (@SpencerFC) giderek büyüyen eSports kültürünün önde gelen seslerinden biri. Kendine has yaklaşımı Owen’a sosyal platformda muazzam sayıda takipçi getirdi. Owen, maç günü atmosferini yakalamak için karşılaşma öncesi ve sonrasında Periscope yayınlarına ev sahipliği edecek.

Bu Tweet’ler ile Vine’lar on ev sahibi stadın hepsi dahil Fransa’da dev ekranlarda gösterilecek.

#ASKMOTM

Maçın adamı oylaması, #EURO2016 gibi kitlesel bir turnuva bir yana, herhangi bir maçın da sonundaki kilit andır.

Önemli maçların sonunda, resmi turnuva hesapları @UEFAEURO ile @EURO2016 takipçilerinden Maçın Adamı’na soru göndermelerini isteyecek. Gelen en iyi soru, her maç sonrasında maçın yıldızına sorulacak. Bu uygulamaya dahil olmak için #AskMOTM etiketini kullanmanız yeterli.

Vine & Periscope aracılığıyla özel taraftar erişimi

Twitter’ın yanı sıra, Vine ve Periscope da spor karşılaşmalarını seyreden taraftarların canlı videoları takip etme biçimlerinin önemli bir parçası haline geldi.

Her iki uygulama da, daha önceki önemli yaz turnuvalarından farklı olarak, taraftarlara Fransa içinde ve civarında belirli düzeyde erişim sağlayarak turnuva boyunca dikkat çekici şekilde öne çıkacak.

@EURO2016’nın uygulama içinde kendi Vine hesabı da olacak. Bu Vine hesabında her gün öne çıkan en iyi altı saniyelik videolar yayınlanacak.

Canlı yayın uygulaması Periscope, taraftarları etkinliğin kalbinde konumlandıracak. Sizleri idmanlarda, takım kamplarında ve çok daha fazlası için kamera arkasına götürecek UEFA hesapları ile UEFA takım muhabirlerinin hesaplarını takip etmeniz yeterli.

Twitter’ın #EURO2016 çalışmalarına liderlik eden Barthelemy Colin konu hakkında şu açıklamada bulundu:

Twitter’ın #EURO2016 taraftar deneyiminin tam kalbinde olmasından ötürü büyük heyecan duyuyoruz. Yazın düzenlenen en önemli spor turnuvası 2014 Dünya Kupası’ndan bu yana, Twitter’a ilişkin yaratıcı olanaklar büyük ölçüde gelişti. Gif’ler, anketler, Twitter Anlar (Twitter Moments) gibi yeni özelliklerin yanı sıra, canlı yayın uygulamamız Periscope yoluyla video yayınlamayı da mümkün kıldık. Meşin yuvarlağa ilk vuruş yapılmamışken dahi, oyuncuların, takımların ve taraftarların tüm bu yenilikleri benimsediğini görüyoruz. Turnuva heyecanı tırmandıkça, tüm bu canlı ve kamuya açık sohbetlerin Twitter platformunda nasıl gelişeceğini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Teknoloji Makaleleri