Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Comodo yılın yıldızı oldu

comodo globaltechmagazineSiber güvenlikte dünya devi Comodo’ya “ABD’de yılın şirketi” ödülü veren Ekovitrin, yılın starları ödüllerini sahiplerine büyük bir törenle dağıttı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman başta olmak üzere törene yurt içinden ve yurt dışından 500’e yakın davetli katıldı.

Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin, her yıl dağıttığı ‘yılın starları ödülleri’nin bu yıl 15.sini gerçekleştirdi. Her yıl düzenlenen anketle belirlenen ödüller siyaset ve iş dünyasında yatırımcıları, yenilikçileri teşvik ediyor. Bu yılki ankete 455 bin 607 kişi katıldı. Ekovitrin okurları hem Amerika hem de Türkiye’de başarıları yakından izlenen Comodo’yu “ABD’de yılın şirketi” olarak seçti. Comodo adına ödülü Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdem Eriş aldı. Erdem Eriş; ödülle ilgili konuşurken, “Siber güvenlik gibi rekabetin çok yüksek olduğu bir alanda hem global hem de local olmayı başarmış Comodo’nun neler yapabileceğini göstermesi açısından önemli bir ödül. Herkese teşekkürler” dedi. 

Türkiye’nin gururu Comodo 

Hem global hem de lokal olmayı başarmış bir firma olarak siber güvenlikteki başarı grafiğini her geçen gün daha da yükselten Comodo bugün dünyanın lider sertifika otoritesi olarak da biliniyor. Bağımsız bir BT piyasa araştırmaları şirketi olan “w3techs.com” tarafından Haziran 2016’da yayımlanan verilere göre Comodo, SSL sertifika otoritesi piyasasının yüzde 40.8’ine sahip. Bugün 600 binin üzerinde kurumsal kullanıcısı bulunan COMODO’nun yazılımları 85 milyondan fazla masaüstü bilgisayarda kurulu. COMODO ; 1200 çalışanı ve 8 ülkedeki Ar-Ge ve ofisleri ile uçtan uca siber güvenlik çözümleri sunuyor. ODTÜ ve Yıldız Teknokent’teki COMODO Ar-Ge merkezlerinde Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden mezun 180 mühendis çalışıyor.

Teknoloji Makaleleri