Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Özel Eğitim Platformu Preply Türkiye pazarına giriyor

preply globaltechmagazineUluslararası özel eğitim platformu Preply, uluslararası girişim fonları ve melek yatırımcılar tarafından yönetilen Series Seed turunda 1.3 milyon dolar yatırım aldı.

İnsanlara yabancı diller, bilim dalları, beşeri bilimler ve çeşitli hobilerin online ve yerel özel öğretmenlerini bulmaya yardım eden Preply, uluslararası girişim fonları ve melek yatırımcılar tarafından yönetilen Series Seed turunda 1.3 milyon dolar yatırım alarak büyümeyi sürdürdü.

2013 yılında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de kurulan Preply, Polonya, Ukrayna, Rusya, Meksika ve Brezilya pazarlarında aktif olarak faaliyet gösteriyor. Yakın zamanda Almanya, Birleşik Krallık ve İspanya’da faaliyetine başlayacak olan şirket Türkiye pazarında da aktif olarak yer almak istiyor.

25 bin özel öğretmenin 70 bin öğrenciye hizmet sunduğu Preply aracılığı ile 27 dünya dilinde her ay 10 bin saat ders yapılıyor.

Hızlı büyüme dikkatleri üzerine çekti

2015’ten bu yana çekirdek takımını 5’e gelirlerini de 10’a katlayan Preply’nin bu başarısı birçok yatırımcının da dikkatini çekiyor.

Destekleyen yatırımcıların ve girişim fonlarının daha iyi bir dünya için eğitime yatırım yaptığına dikkat çeken Preply Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Kirill Bigai sözlerini şöyle sürdürdü “Yeni ortaklarımızın yanı sıra Preply takımını ve topluluğu da takdir ediyorum. Bu yılın iş anlaşması eğitim sektöründe bizim mükemmellik ve yenilik için itibarımızı kanıtlıyor.”

Yatırımcılar Preply’ı desteklemekten memnun

Özel eğitim pazarının çok büyük olduğunu ve hala küresel olarak dünyayı kapsamadığını belirten Preply yatırımcılarından DocPlanner.com’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mariusz Gralewski, “Özel eğitim pazarı çok büyük ve hala küresel olarak dünyayı tam kapsamadı. Ben Preply’ın gelişimini yıllık olarak gözlemlerken başarılı olduklarını farkettim. Bu şirketin küresel pazarda daha iyi bir noktada olmak için doğru girişimci kadrosuna sahip olduğuna inanıyorum.”

Grupa Pracuj’un Yönetim Kurulu Başkanı Przemyslaw Gacek “Özel eğitim hizmetleri öğretmenler ve öğrenciler için apaçık değer sağlamanın yanı sıra küresel pazarda hala fazla kullanılmıyor. Kirill Bigai ve onun Preply yönetim takımının platformun kullanımı basit ve fırsatlarla zengin bir yer olması konusunda ısrarlı olması başarılı olmalarını sağlıyor.”

Booking.com’un 2003-2012 dönemi Pazarlama Şefi Arthur Kosten “Hızla değişen dünyada devamlı eğitim çok önemli. Özel eğitim yeni beceriler öğrenmenin harika yolu, fakat bu çok parçalanmış bir pazar. Özel öğretmen bulmak, rezervasyon yapmak ve dersleri zamanlamak çok zor. Preply bu sorunların büyük çoğunluğunu çözüyor. Kısıtlı kaynaklarla Preply takımı çok harika bir ürün yaptı ve birçok ülkede başarı kazanabileceklerini kanıtladı. Ben Preply’ı sonraki seviyeye taşımada onlarla ortaklık yapacağım için heyecanlanıyorum.”

Techstars Berlin Genel Müdürü Jens Lapinski,  “Preply bir harika.”

Digital Future Yönetim Kurulu Başkanı Oleksii Vitchenko, “Preply küresel olarak eğitim ve öğrenme yöntemlerini dramatik olarak değiştiriyor. Biz Preply’ın 5 uluslararası pazarı kapsayan küresel proje olduğu gerçeğinden çok etkilendik. Bu bizim için tura katılmaya önemli bir nedendi.”

Series Seed turunda Preply yatırımcıları:

Mariusz Gralewski (DocPlanner) Melek Yatırımcı, Polonya

Przemyslaw Gacek (Grupa Pracuj) Melek Yatırımcı, Polonya

Arthur Kosten, (Booking.com 2003-2012), Melek Yatırımcı, Hollanda

HedgeHog Fund, Polonya

RTAVentures VC, Polonya

Xevin Investments, Polonya

Digital Future, Ukrayna

SMRK Ukrayna

Techstars, ABD/Almanya

Teknoloji Makaleleri