Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Microsoft ve GE ortaklığı dijital dönüşümü daha da hızlandıracak

microsoft globaltechmagazineGE ve Microsoft Corp., GE’nin Endüstriyel İnternete yönelik Predix platformunu, endüstriyel işletmelere yönelik Microsoft Azure bulut platformunda kullanılabilir hale getirecek bir ortaklık kurduklarını açıkladı. İki şirket arasındaki geniş stratejik işbirliğine yönelik ilk adım olma özelliği taşıyan bu hamle, dünya çapındaki müşterilerin endüstriyel varlıklarından bilgi edinmesini ve Microsoft’un kurumsal bulut uygulamalarından faydalanmasını mümkün kılıyor.

Gartner’a göre, bu yıl 6,4 milyar cihazın bağlantılı hale gelmesi beklenirken, bu sayının 2020,itibariyle 20 milyara ulaşması ve böylelikle şirketlere kendi dijital dönüşümlerini başlatma fırsatı sunması öngörülüyor. Şirketlerin endüstriyel makinelerini uçtan uca buluta bağlamaya çalıştığı bir ortamda, Predix platformunu Azure’a taşımak, müşterilere makinelerden ve bilgi sistemlerinden güvenli şekilde veri gücü toplama konusunda çok sayıda seçenek ve esneklik sağlıyor.Bu sayede dünya genelindeki şirketler, Endüstriyel Nesnelerin İnternetini oluşturan operasyonel teknolojilerin ve bilgi teknolojilerinin arasında bir köprü oluşturabilecek.

Genenal Electric Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jeff Immelt,“Bulut ile endüstriyel makineleri İnternete bağlamak, iş süreçlerini yalınlaştırmave işlerin nasıl yapılacağını yeniden planlama yolunda atılmış çok büyük bir adımdır. GE, müşterilerinin bu makinelerden gelen yüksek miktardaki verilerden değer elde etmesine yardımcı oluyor ve Endüstriyel İnternetin küresel bir ölçekte gelişmesini mümkün kılacak Microsoft gibi endüstri lideri ortaklardan oluşan bir ekosistem kuruyor” dedi.

Daha fazla endüstriyel bilginin olduğu bir çağa doğru değişim yaşanırken, yeni dijital çözümler, öngörüve artan verimlilik sunma fırsatı, daha yüksek seviyede hizmete olan ihtiyacı hızlandırıyor. GE’nin Predix platformu, şimdiden endüstriyel müşterilerin endüstriyel uygulamaları hızla inşa etmesine, güvenli bir şekilde devreye almasına ve etkin şekilde çalıştırmasına yardımcı oluyor. Predix’in Azure’a taşınmasıyla, aynı müşteriler doğal dil teknolojisi, yapay zeka, gelişmiş veri görselleştirme ve kurumsal uygulama entegrasyonu gibi ek yetkinliklere erişebilecek.

Azure, Predix müşterilerinin günümüzde mevcut olan en büyük bulut ayak izine, veri bağımsızlığına, hibrit becerilere, gelişmiş geliştirici ve veri hizmetlerine erişmesini sağlayarak Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IoT) ekosisteminin tamamında büyümeyi destekleyecektir. Ayrıca GE ve Microsoft, endüstriyel verileri iş süreçleri ve analizleri ile bağlantılı hale getirmek üzere, Predix’i Azure IoT Suite ve Cortana IntelligenceSuite’in yanı sıra Office 365, Dynamics 365 ve Power BI gibi Microsoft iş uygulamaları ile entegre etmeyi planlıyor.

Microsoft CEO’su Satya Nadella “Dünya genelindeki her sektör ve her şirket, dijital teknoloji dönüşümüne uğruyor. GE gibi şirketlerle çalışarak, fabrikalardan akıllı binalara kadar her iş kolunda dönüşümlerini hızlandırmalarına yardımcı olabileceğimiz yepyeni bir müşteri kitlesine ulaşabiliriz” diyor.

2016 sonuna doğru yazılımcılara yönelik ön izleme sürümü sunulacak ve Azure üzerinde Predix 2017’nin ikinci çeyreğinde ticari olarak piyasaya çıkacak. 25-27 Temmuz’da Las Vegas’ta yapılacak olan Predix Transform ve 15-16 Kasım’da San Francisco’da yapılacak olan Minds + Machines konferanslarında Microsoft ve GE’nin ortaklığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri