Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Comodo uyarıyor parolanızı derhal değiştirin

comodo globaltechmagazineAmerikalı teknoloji devlerinden Yahoo’nun 500 milyon hesabın çalındığını açıklaması, siber güvenlik şirketlerini de harekete geçti. İnternette güvenliği en üst düzeye çıkaracak çözümler üreten Comodo, “Parolarınızı güncellemek için beklemeyin, derhal değiştirin” çağrısı yaptı.

Yahoo, 500 milyon hesabın çalınmasını “tarihin en büyük siber saldırısı” olarak niteledi. Yahoo’nun, saldırının ‘devlet destekli’ olduğunu iddia etmesi dikkatleri bir kez daha siber güvenlik için internet kullanıcılarının ya da şirketlerin, devletlerin gerekli önlemleri alıp almadığına çevirdi. İnternet ortamı için geliştirdiği güvenlik çözümleri ile dikkat çeken hem global hem de local bir firma olmayı başarmış Comodo da, tıpkı Yahoo gibi ilk aşamada yapılması gerekenin ‘parolaları değiştirmek’ olduğunu açıkladı. İnternet kullanıcılarına “Parolanıza gerekli özeni göstererek kendinizi koruma altına alabilirsiniz” diyen Comodo yönetimi, parolaların nasıl yenilenmesi gerektiğini de şöyle duyurdu:

“Kullanıcılar; büyük/küçük harf kombinasyonlarından ve özel karakter kullanımlarından oluşan güçlü ve uzun parolalar kullanmalıdır. Aynı zamanda, herkesin etrafta neler olup bittiğine kulak vermesi gerekmektedir. Eğer etkileşim içerisinde olduğunuz herhangi bir organizasyon/kurum size herhangi bir olası ihlal durumu rapor ediyorsa, parolanızı güncellemek için beklemeyin. Derhal değiştirin.”

Siber güvenlik söz konusu olduğunda herkesin tetikte olması gerektiğine dikkat çeken Comodo yönetimi, siber saldırıların herkesi hedef alabileceğine vurgu yapıyor. Comodo, “Siber saldırganlara internet güvenliğine olan bakış açımızı değiştirerek ve baştan sona koruma sağlayan teknolojilerden faydalanarak dur diyebiliriz” diyor.

Comodo çıtayı yükseltiyor

Hem global hem de lokal olmayı başarmış ‘g-local’ bir firma olarak siber güvenlikteki başarı grafiğini her geçen gün daha da yükselten Comodo bugün dünyanın lider sertifika otoritesi olarak da biliniyor. Bağımsız bir BT piyasa araştırmaları şirketi olan “w3techs.com”un verilerine göre  Comodo, SSL sertifika otoritesi piyasasının yüzde 40.8’ine sahip. Comodo’nun bugün Türkiye’de Türk mühendislerce ürettiği ve isimlerini Türkçe verdiği ürünleri, dünyanın en çok rağbet gören ürünleri arasında yer alıyor. Comodo’nun Korumail, Korugan ve Savungan isimli ürünleri yurtdışında da tercih ediliyor. Yeniliği ve inovasyonu destekleyerek her fırsatta uygulamaya koymaya kararlı Comodo, Korugan’ı Almanya’ya ve Tayvan’a ihraç ediyor. Comodo’nun bugün Türkiye’nin yanısıra ABD, İngiltere, Romanya, Ukrayna, Hindistan, Çin ve Filipinler de dahil 10 ülkede ofis ve Ar-Ge merkezleri bulunuyor. Comodo; 1200 çalışanı ile 600 binin üstünde kurumsal müşteriye hizmet sunuyor ve internette güvenlik garantisi sağlıyor. İnternette ‘bilinmeyenden koruma’ uygulamasını her geçen gün geliştiren Comodo’nun dünyanın farklı yerlerindeki 8 Ar-Ge merkezinde çalışan 600’ün üzerinde mühendisi var. Kendi alanının uzmanı bu mühendisler; şirketler için bilinmeyen dosya ve sıfırıncı gün ataklarını engelleyen uç nokta güvenliği, güvenlik ihlal ve tespite yönelik kurumsal ürünleri geliştiriyorlar. Comodo ürünlerinin  bugün 85 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Teknoloji Makaleleri