Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Twitter’dan şirketler için iki önemli yenilik

twitter globaltechmagazineTwitter, işletmeler ile bireysel kullanıcılar arasında daha iyi sohbet deneyimleri yaratmak üzere iki yeni özelliğini duyurdu: hızlı yanıtlar ve hoş geldiniz mesajları. DM’lerdeki hızlı yanıtlar ve hoş geldiniz mesajları, basit bir otomasyon ve insani hizmet kombinasyonuyla kullanıcıları daha iyi sonuçlara yönlendirme konusunda işletmelerin işini kolaylaştırıyor.

Zengin, duyarlı ve kapsamlı hizmet deneyimleri yaratma konusunda işletmelere destek sunmak amacıyla tasarlanan hızlı yanıt ve hoş geldiniz mesajı özellikleri, müşteri hizmetleri ekiplerinin işini doğrudan ileriye taşır ve hızlandırırken bireysel kullanıcıların Twitter’daki işletmelerle etkileşime geçme yollarına dair yeni imkanlar doğuruyor.

Hoş geldiniz mesajları sayesinde işletmeler, DM sohbetleri başlatırken kullanıcıların ilk mesajı atmasını beklemeden onlara karşılama mesajı gönderip kullanıcı beklentilerini belirleyebiliyor, kişilere özel hoş geldiniz mesajları oluşturabiliyor. Hoş geldiniz mesajları, işletmelerin hizmet vermeye yönelik taahhütlerini ortaya koymalarını kolaylaştırırken DM üzerinden bir işletmeyle etkileşime geçme seçeneklerini bireysel kullanıcılara öğretiyor.

Hızlı yanıtlar, ister bir seçenek listesinden ayıklayarak, ister kullanıcıları belirli metin değerlerine doğru yönlendirerek, gelen bir DM’e verilecek en iyi yanıtları Twitter’daki işletmelere sunuyor.

Hızlı yanıtlar ile hoş geldiniz mesajları birlikte kullanıldığında, işletmeler bekleme süresini kısaltabiliyor ve kendileriyle iletişime geçme yollarını kullanıcılara öğretiyor. Örneğin, bir işletme temsilcisinin Twitter kullanıcılarından gelen mesajları görmesini beklemeksizin sorunların çözümü konusunda müşterilere daha kolay bilgi verilmesini sağlıyor, daha hızlı çözümler getiriyor ya da otomotikleştirilmiş hizmetler ile geçmişte daha zor olan işlem akışlarını basitleştirebiliyor.

Markalar ile Müşterileri Bir Araya Getiriyor

Pizza Hut’ın da dahil olduğu bir grup şirket, bu özelliklerin kullanıldığı yeni DM deneyimlerini başlatıyor.

Pizza Hut Global’in Kıdemli Dijital Yöneticisi Baron Concor, Pizza Hut’ın yeni Twitter özelliklerine dair yorumlarını paylaştı: “Pizza Hut’ın yeni sosyal sipariş platformu, müşterilerimizin Pizza Hut’tan favori pizzalarını sipariş etmelerini kolaylaşıran bir başka örnek. Bu platform sayesinde tüketicilerimiz hızlıca sipariş verebiliyor ya da halihazırda bolca vakit geçirdikleri Twitter üzerinden bilgi alabiliyorlar.

Developer Çözümleri

Twitter, bu yeni özellikleri piyasaya sürerken Conversocial, Spredfast, Sprout Social, Assist ve Conversable ile sıkı bir işbirliğine gitti. DM yoluyla işletmeniz için otomotikleştirilmiş deneyimler yaratmak istiyorsanız, daha fazla bilgi için bu platformlarla iletişime geçebilirsiniz.

Ürün Kullanıma Hazır

Bu yeni özellikler bugünden itibaren kullanılabiliyor. Aplikasyonun son versiyonunu kullanan Twitter kullanıcıları, @EvernoteHelps, @PizzaHut, @AirbnbHelp, @SpotifyCares, @NortonSupport, @Tesco, @TfLTravelAlerts, @Gov, @WeatherNetwork, ve @AirTailor gibi hsaplarla DM sohbeti başlatabilirler.

DM yoluyla destek sağlayan bir işletmeyseniz, Twitter Dashboard’un (kontrol paneli) destek ayarları sayfasında varsayılan bir hoş geldiniz mesajı hazırlayarak bugünden itibaren kullanıcıları hoş geldiniz mesajıyla karşılayabilirsiniz.

Bu özellikleri geliştiren API geliştirici halihazırda beta sürümde mevcut. Geliştiriciyseniz ve DM’ler için bu türden çözümler üretmek istiyorsanız, erişim için buradan üye olup başvuru yapabilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri