Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Harvard’ın dünyaca ünlü Profesörü William Kerr ScaleX Days ile İstanbul’da

scalex days globaltechmagazineGirişimlerin dünya çapında büyümesi ve doğru sermaye ile buluşması için gereken platformu oluşturan ScaleX, ilk etkinliğinde dünyanın en önemli girişim workshop’larından birini veren Harvard Profesörü William Kerr’i 20 Kasım’da İstanbul’a getireceğini duyurdu. Etkinlik kapsamında ayrıca Türkiye’nin küresel pazarlara açılma konusunda en başarılı teknoloji girişimlerinden Pozitron kurucusu Fatih İşbecer, Insider kurucusu Hande Çilingir, Yemeksepeti ortak kurucusu Melih Ödemiş tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

ScaleX Days’in ilkini girişimcilik konusunda dünyanın en önemli profesörlerinden biriyle gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden ScaleX Kurucusu Dilek Dayınlarlı, “Teknoloji girişimlerinin küreselleşmesi ve inovasyonu hakkında özel deneyimlerin paylaşılacağı etkinliğe ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye’nin en önemli teknoloji girişimcilerini ağırlayacağımız etkinlikte, çok önemli bilgi ve tecrübeler aktarılacak” dedi.

Türkiye’den dünyaya açılmak ve doğru sermaye yatırımı ile büyümek isteyen girişimcileri, tecrübeli girişim sermayeleri, dünyaca ünlü profesörler ve başarılı girişimcilerle buluşturma misyonuyla yola çıkan ScaleX’in etkinliklere devam edeceğini belirten Dayınlarlı, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“İster İstanbul’da ister dünyanın herhangi başka bir yerinde olsunlar, girişimcilerin dünyayı değiştirebileceğine inanıyorum. Bu ekosisteminin bir parçası olan ve şirketini büyütmek ve dünyaya açmak isteyen girişimciler katılmak için başvurabilir.”

20 Kasım’da Kolektif House Levent’te

Dünyanın en önemli CEO’ları ve girişimcilerine özel dersler veren William Kerr, küresel iş modelleri, dünyaya açılmak için doğru konumun seçilmesi, kaynak toplama ve büyüme gibi konu başlıklarında bilgiler aktaracak. Ayrıca girişimlerin yeni pazarlara açılmasının yanı sıra ABD, Britanya, Dubai ve Singapur gibi ülkelerde şirket kurulmasıyla ilgili bürokratik işlemler ve vergi yapısı gibi konular da ScaleX Days’de ele alınacak.

20 Kasım Pazar günü Kolektif House Levent’te gerçekleşecek etkinlik saat 15’te başlayacak. ScaleX Days hakkında daha fazla bilgi almak ve kayıt yaptırmak için http://scalexventures.com/#apply adresini kullanabilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri