Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Asunim ve Phoenix Solar Türkiye’nin ilk lisanslı Güneş Enerji Santrali’ni devreye aldı

asunim globaltechmagazineUluslararası ölçekli Phoenix Solar ile Asunim Grup’un üye firmalarından Asunim Türkiye 9.1 MWp büyüklüğündeki Solentegre GES’i yatırımcısı olan Akfen Yenilenebilir Enerji adına başarıyla devreye aldı. Türkiye’ nin doğusunda yer alan Elazığ ilinde bulunan santralin tüm bakanlık kabulleri gerçekleştirildi. Zorlu arazi koşullarına rağmen santralin kurulumu 4 ayda tamamlandı. Solentegre Projesi, Avrupa Birliği Gelişim Bankası’nın destekleriyle uygulamaya alınması yönüyle de bir ilk özelliği taşıyor. Bununla birlikte Solentegre GES, lisanslı proje olması sebebiyle tek bir arazide devreye alınmış ve ayrı ayrı 1 MW santrallerden oluşmayan Türkiye’nin en büyük Güneş Enerji Santrali’dir.

Asunim Türkiye Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Umut Gürbüz “ Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait bu zorlu projeyi ilgili yasalara uygun bir şekilde başarılı olarak gerçekleştirdiğimiz için çok gururluyuz. Hali hazırda yüksek olan pazar payımızı daha da artırdığımız için de mutluyuz. Önümüzdeki dönemde yeni lisanslı projelerin kurulumlarına başlayacağız” şeklinde görüşünü belirtti.

Phoenix Solar Orta Doğu Genel Müdürü Klaus Friedl “Asunim ile olan güçlü işbirliğimiz ve stratejik ortaklığımız Türkiye pazarındaki varlığımızı güçlendiriyor. Fotovoltaik santrallerin planlanması ve kurulumundaki tecrübemiz ile beraber zamanında ve uygun bütçe ile gerçekleştirdiğimiz projeler ticari hacmimizi artırmamıza yardımcı oluyor.” diyerek görüşünü belirtti.

Phoenix Solar Hakkında

Phoenix Solar, Münih yakınlarında bulunan Sulzemoos kentinde merkezi bulunan uluslararası bir EPC firmasıdır. Grup, büyük çaplı santrallerin proje planlama, geliştirme, kurulum ve işletme hizmetlerini yürütürken aynı zamanda küçük ölçekli anahtar teslim projeler için solar modül ve ekipman satışının toptancılığını yapmaktadır. Bir EPC firması olarak  Phoenix Solar, teslim aldığı projeleri zamanında ve belirlenen bütçeyle gerçekleştirme ve teslim sonrası maksimum geri dönüşüm prensibi ile hayata geçirir. 3 kıtada bulunan iştirakleri ile kurulumundan itibaren 1.3 gigavat güneş panelinin satışını gerçekleştirmiştir. Firma aynı zamanda Frankfurt Borsası’nda işlem görmektedir.

Teknoloji Makaleleri