Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

11 bini aşkın kadın Vodafone’un desteğiyle girişimci oldu

vodafone globaltechmagazineTürkiye Vodafone Vakfı çatısı altında hayata geçirdiği sosyal yatırımlarla teknolojiyi ve Dijital Dönüşümü kadınların güçlendirilmesi için kullanan Vodafone, 2012 yılından bu yana gerçekleştirdiği proje ve yatırımlarla 11 bini aşkın kadının girişimciliğe adım atmasını ve kendilerine yeni gelir fırsatları yaratmasını sağladı. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında, kadınları girişimcilik yoluyla ekonomiye kazandırmayı hedefleyen Vodafone, bu amaca yönelik geliştirdiği projelerle 2,5 milyon TL’yi aşkın sosyal yatırım yaptı. Hayata geçirilen projelerle, toplamda 11 binin üzerindeki kadın girişimcilikle ve yeni iş fırsatları ile ilk kez tanıştı. “Vodafone Önce Kadın İlan Servisi”ne ise bugüne kadar 40 bine yakın ilan verildi.           

Teknolojiyi hayatın hizmetine sunarak toplumsal gelişimin ve değişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfı, kadınları ekonomik anlamda güçlendirerek, girişimcilik ve gelir fırsatları yaratmaya devam ediyor.

Vodafone’un Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında 2012 yılından bu yana gerçekleştirdiği projelerle bugüne kadar 11 bini aşkın kadın girişimciliğe adım atarken, 2,5 milyon TL’yi aşkın sosyal yatırım gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle Nisan 2013’te Türkiye’de ilk kez kadına yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetlerimizi tek çatı altında toplayarak “Vodafone Önce Kadın” programı hayata geçirildi.

Program kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle 10 ilde başlatılan “Girişimcilikte Önce Kadın” projesiyle 1 yılda 10 binden fazla kadın girişimciliğe adım attı. Soma Belediyesi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle hayata geçirilen ve bölgede el işi üretiminin merkezi haline gelmesi hedeflenen “Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi” ile 370 kadına girişimciliğin kapıları açıldı.

“Vodafone Önce Kadın” programı kapsamında sunulan gelir modelleri arasında yer alan ve kadınların el emeği ürünlerini tek bir SMS ile alıcıya ulaştırmalarını sağlayan “Vodafone Önce Kadın İlan Servisi“ne ise bugüne kadar 40 bine yakın ilan verildi.

“Önce Kadın” programı ile 670 bin kadına dokundu

Gelir fırsatları, bilgiye erişim ve iletişim başlıkları altında kadınlara yönelik tüm ihtiyaçları tek bir pakette toplayan Türkiye’nin ilk sosyal iş modeli “Önce Kadın” programı ile Vodafone, bugüne kadar toplam 670 bin kadının ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımına destek oldu. Kadınların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarını amaçlayan Vodafone, kadın ile ilgili tüm iletişim projelerine “Bir gün değil her gün Önce Kadın” başlığı altında tek bir iletişim çatısı altında devam ediyor.

Toplumsal gelişim ve ekonomik kalkınmanın kadınların sosyal ve ekonomik hayata etkin katılımlarıyla mümkün olacağını belirten Türkiye Vodafone Vakfı Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü sebebiyle yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Önümüzdeki 10 yılda tüm dünyada 1 milyar kadının işgücüne katılma potansiyeli taşıdığı belirtiliyor. 2020 yılı itibariyle, istihdam edilme yaşına gelmiş kadınların önemli bir bölümü, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden çıkacak. Küresel Girişimcilik Raporu’na göre, Türkiye’de her 100 erkeğe karşılık 31 kadın girişimci düşüyor. Gelişmiş 20 ülkeye bakıldığında kadınların işgücüne katılımı yaklaşık %51 seviyesinde seyrederken, Türkiye’de ise bu oran %28 civarında. Dünya Bankası’nın “Türkiye’de Kadınların İşgücüne Katılımı” raporuna göre, kadınların işgücüne katılımındaki engellerin kaldırılması durumunda Avro Bölgesi’nde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın %13 oranında artacağı hesaplanıyor. Vodafone Türkiye olarak, biz de bugüne kadar 670 bin kadına ulaşan ‘Vodafone Önce Kadın’ programımız kapsamında kadınlara bilgiye erişim, iletişim ve gelir fırsatları sunmaya devam ediyoruz. Bu projelerle bir yandan kadınları bilgilendiriyor, kendilerini güvende hissetmelerini sağlıyor, bir yandan da girişimci ruhlarını harekete geçirerek kendi işlerini kurmaları, kendi ayakları üzerinde durmaları ve ailelerine destek olmaları için onları güçlendiriyoruz. 2012 yılından bu yana kadınların girişimcilik yoluyla ekonomiye kazandırılmasına destek olmak için çalışıyoruz. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle 10 ilde başlattığımız “Girişimcilikte Önce Kadın” projesiyle de 1 yılda 10 binden fazla kadını girişimcilikle tanıştırdık. Ülkemizde kalkınmanın ve hedeflere ulaşmanın ancak kadınlarımızın ekonomiye daha aktif katılımıyla mümkün olacağına inanıyoruz. 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü vesilesiyle tüm girişimci kadınlarımızı bir kez daha kutluyorum. Vodafone olarak, kadınlarımızın güçlendirilmesine yönelik projelere destek olmaya devam edeceğiz.”

Türkiye Vodafone Vakfı’nın yatırımları 29 milyon TL’ye ulaştı

Dünya genelindeki 27 Vodafone Vakfı’ndan biri olarak kurulan Türkiye Vodafone Vakfı, Türkiye’de toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak misyonuyla 2007’den bu yana faaliyet gösteriyor. “Teknoloji Hayatın Hizmetinde” vizyonuyla, bireylerin ve toplumun hayatını kolaylaştırmak üzere seferber ettiği önemli çalışmalara imza atıyor. Türkiye’nin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda, uzun ve titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıkardığı sosyal ihtiyaçlar haritasını temel alan Vakıf, kadınların güçlendirilmesi, engellilerin hayata tam katılımı ve çocukların eğitimi gibi alanlara odaklanıyor. Türkiye’deki hibe veren 7 vakıftan biri olan Türkiye Vodafone Vakfı, bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle yaklaşık 4 milyon vatandaşın hayatına dokunurken, 29 milyon TL tutarında sosyal yatırım gerçekleştirdi.

Teknoloji Makaleleri