Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Comodo, cPanel ile güçlerini birleştiriyor

comodo globaltechmagazineDünya genelinde 72 milyon aktif alan adı bulunan lider web hosting platformu cPanel A.Ş, web hosting ortaklarının web sitelerine otomatik SSL sertifikası çıkarmak için AutoSSL’i başlattı. AutoSSL; cPnanel ve WHM’in 60. Veya sonraki sürümlerini çalıştıran tüm müşteriler için erişilebilir durumda. Kasım’da 5.8 milyon sertifika müşterilere ulaştı.

Sertifikalandırma ölçeğinin genişletilmesi ve günde 240.000 web sitesinin güvenli hale getirilmesi için cPanel, hali hazırda 38 milyonu aşkın tam tanımlanmış alan adını (FQDN) güvenli hale getiren, dünyanın en büyük sertifika sağlayıcısı (CA) Comodo’yu seçti.

cPanel’in CEO’su J. Nick Koston, “Yazılımımıza herhangi bir ilave maliyet eklemeden Alan Onaylı (Domain Validated) cPanel sertifikaları yoluyla şifreleme sunuyoruz çünkü bizce internet güvenliği o kadar önemli” diye konuştu. “Hedefimiz, daha güvenli bir internetin oluşturulmasını sağlamak ve bu hedefe ulaşmak için mevcut müşterilerimizin hepsinin alan adlarında AutoSSL’yi etkinleştirmelerini istiyoruz” diyen Koston, cPanel ve WHM’nin 60. veya daha sonraki sürümlerini kullanmayanları da AutoSSL özelliğinden faydalanmaları için sağlayıcılarını değiştirmeleri veya sürümlerini yükseltmeleri yönünde teşvik ettiklerini dile getirdi.

“Ateşle ve unut”

AutoSSL;  cPanel ve WHM’nin 60. ve sonraki sürümlerine dahil olan bir otomasyon özelliği. Sunucudaki tüm web siteleri, oturum açma sayfaları ve uç noktalar için otomatik olarak, Alan Onaylı (DV) cPanel SSL sertifikaları buluyor ve dağıtıyor.

AutoSSL web sitelerini korumanın yanı sıra, cPanel ve WHM’nin şifrelemeye ihtiyaç duyulan alanlarında SSL’yi etkinleştiriyor. Buna yönetici olarak oturum açmalar, e-postalar ve iç hizmetler de dahil. AutoSSL aynı zamanda süresi dolan sertifikaları da yeniliyor. Web siteleri için gizliliği, güvenliği ve güveni korumak artık “ateşle ve unut” prensibiyle mümkün oluyor.

Comodo CA başkanı Michael Fowler, “Çevrim içi webin tamamen güvenli ve şifrelenmiş olması gerekir” derken, “Bu nedenle, cPanel ortaklığı sayesinde milyonlarca web sitesini güvenli hale getireceğimiz için büyük heyecan duyuyoruz” mesajı verdi.

Comodo; Alan Onaylı (DV) sertifikalar ile şifreleme sunarak çevrim içi güven yaratıyor. Bunun yanında Kuruluş Onaylı (OV) ve Genişletilmiş Onaylama (EV) sertifikaları ile şifrelemenin yanında web sitesi sahiplerinin kimliğini doğrulama imkanı sağlıyor. Kullanıcıların, kendilerine ait şifreli bilgilerin kimlere gittiğini bilmeleri gerekiyor ki, bu nedenle kimlik doğrulamanın önemi çok büyüktür.

Teknoloji Makaleleri