Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco’nun yeni UCS S-Serisi ile maliyetler yüzde 50’den fazla azalıyor

cisco globaltechmagazineCisco’nun tanıttığı yeni UCS S Serisi Sunucuları ile şirketler verilerene çok daha hızlı bir şekilde erişebilecek ve toplam sahip olma maliyetinden yüzde 50’den fazla, sermaye harcamalarında yüzde 34’e varan, enerji tasarrufunda ise yüzde 59’a varan tasarruf sağlayabilecek 

Cisco’nun Cisco Unified Computing System™ (USC) portföyünden büyük veri içeren iş yüklerinin ihtiyacına özel olarak tasarlanan UCS S-Serisi  şirketlerin verilere çabucak erişebilmelerini, hızlı analiz edebilmelerini ve bu analizler ışığında gerçek zamanlı içgörüye ulaşabilmelerini sağlayacak.

Cisco Ortadoğu ve Türkiye Veri Merkezi ve Sanallaştırma Teknolojileri Satış Müdürü Baran Karakurt nesnelerin interneti, video, mobilite, işbirliği ve verilerdeki hızlı büyüme ile başa çıkabilecek şekilde tasarlanan UCS-S Serisi yazılım tanımlı depolama, nesne depolama ve veri koruma çözümlerinin uygulanmasına yönelik olarak geliştirildiğini  ve  depolama için  optimize edildiğini belirtti. Karakurt, geleneksel sunucularla kıyaslandığında yeni seri sunucular ile . sermaye harcamalarında yüzde 34’e varan azalma, sürekli yönetimde yüzde 80’e varan düşüş, kablolamada yüzde 70’e varan azalma, yüzde 60’a varan oranlarda daha az yer kullanımı ve enerji tüketiminde yüzde 59’a varan oranlarda azalma sağlamanın mümkün olduğunu vurguladı.

Depolanan verinin yüzde 40’ından azı kullanılıyor

Tüm organizasyonların can damarı haline gelmiş olan verinin kullanım şekli hızla değiştiğinin altını çizen Baran Karakurt  “Geleneksel yöntemlerde veriler depolanır ve bunlara belli aralıklarla erişim sağlanırdı. Sektör analistlerinin tahminlerine göre, depolanan kurumsal verilerin yüzde 40’ından daha azı içgörü edinmek için kullanılıyor. Video analitiği, tanısal görüntüleme, veri iletimi analizi ve öğrenen makineler gibi uygulamalar, “depolanmayan”, gerçek zamanlı ve aktif olarak işlenen veri üretiyor. İçgörü ve inovasyonun sürekli bir hal kazandığı günümüzde geleneksel statik bilişim altyapısı artık işe yaramazken, veri grupları hızlı ve öngörülemez bir biçimde büyüyebildiğinden, genel bulut depolama çözümleri pahalı kalabiliyor” dedi.

UCS S3260 Depolama Sunucusu maliyetleri düşürüyor

UCS S-Serisi’nin ilk ürünü olan UCS S3260 Depolama Sunucusu, müşterilerin, verilerini iş zekasına ve içgörüye dönüştürmek için ihtiyaç duydukları çok yönlülük, hızlı ölçeklenebilirlik ve buluta bağlanabilme özelliklerini bir araya getiriyor. Sektörde bir ilk olan tümüyle modüler mimarisi ve UCS Yöneticisi’nin sağladığı otomasyon sayesinde altyapısını her türlü iş yüküne uygun biçimde ölçeklendirebilen S3260, bu sayede toplam sahip olma maliyetini genel buluta kıyasla yüzde 50’den fazla düşürüyor.

UCS S3260 modeli, sistem başına 600 terabayta varan depolama kapasitesi, UCS Yöneticisi ile Petabaytlar seviyesinde sürtünmesiz ölçeklendirme, önbellek hızlandırma ve her türlü veri depolama sistemine uygun birleştirilmiş giriş/çıkış bağlantı özelliği gibi geniş bir çeşitlilikte kapasite ve performans seçenekleri sunuyor. Kullanıcılar bu özellikler sayesinde depo ve bulutlarda saklanan aktif olmayan verilerden dinamik uygulamalara geçiş yapabiliyor. Bu uygulamalarda veriler, hızlı veri işleme özelliği sayesinde gerçek zamanlı olarak etkinleştirilebiliyor, analiz edilebiliyor ve kullanılabiliyor.

Xerox’un Altyapı Teslim Grubu Başkan Yardımcısı Brian Humphreys UCS-S serisi ile her ay depoladıkları milyonlarca ses kaydını çok daha verimli maliyetlerle sunma imkanını bulduklarını ifade ederken; GreenCloud kurucu ortağı ve CTO’su Eric Hester Cisco’nun depolama için optimize edilmiş sunucusu sayesinde, veri yoğunluğunu bir beyaz kutu (white-box) çözüme kıyasla yüzde 25 oranında artırmayı başardıklarını belirtiyor.

Teknoloji Makaleleri