Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

KoçSistem, Zenium ile olan anlaşmasının kapsamını artıdı

zenium globaltechmagazineZenium, İstanbul One’ın önde gelen iş ortaklarından KoçSistem’in müşterilerine, Zenium’un yüksek teknoloji ile donatılmış tesisi aracılığı ile yüksek kalitede veri yönetim hizmetleri sunmaya devam etmek üzere, veri merkezindeki mevcut alanını iki kat artırarak 1000 m2’ye çıkarma yönündeki kararını duyurdu.

Büyüyen Türkiye pazarındaki güncel zorluklara rağmen KoçSistem, 12 ay içinde mevcut 500 m2lik veri merkezi alanının full kapasite değerlendirilmiş olduğuna kanaat getirdi ve yüksek kalitede veri merkezi alanına olan talebin giderek artmasından yola çıkarak, ikinci bir alan eklemek üzere anlaşma kapsamını genişletme kararı aldı.

KoçSistem Genel Müdür Yardımcısı Can Barış Öztok; “KoçSistem, 70 yıllık tecrübesi ve BT ile yönetilebilir hizmetler alanındaki liderliği ile pazarı dönüştüren ve geliştiren etkili bir kurum. KoçSistem bugün, dijital dönüşüm yolculuklarının bir parçası olarak Türk ekosistemindeki iş ortakları ve kurumlarla olan işbirliklerini bir adım öteye taşımayı hedefliyor. Tüm iş ortaklarımızın Zenium gibi en iyi hizmet kalitesini sunmalarını ve en yüksek standartları karşılamalarını diliyoruz” dedi.

İstanbul One, Uluslararası Finans Merkezi’ne yakın bir lokasyonda bulunan 160 milyon $ değerinde amaca özel tasarlanan bir veri merkezidir. Kendi kendine yeten 3 ayrı blokta, 12.000 m2 beyaz alana sahip tesis, ‘dayanıklılık’ odaklı tasarım yaklaşımı ile en son deprem yönetmeliklerine uygun olarak, büyük ölçekli sarsıntılara mukavemet edebilecek şekilde inşa edilmiş olup, üstün enerji verimliliği sunan mühendislik anlayışıyla faaliyet göstermektedir.

“Sektördeki en etkili onay aslında sizinle çalışmayı seçen müşterilerinizden geliyor” diyen Zenium Kurucusu ve CEO’su Franek Sodzawiczny, “Veri merkezimizdeki alanlarını genişleten ya da anlaşma sürelerini uzatan müşterilerimiz ise bizim için en kıymetli tavsiye niteliğinde” dedi.

Teknoloji Makaleleri