Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dünyaca ünlü statlar Extreme Networks ile bağlanıyor

Extreme Networks globaltechmagazineYeni nesil wi-fi altyapıları ile statlarda maksimum taraftar deneyimi Extreme Networks ile sağlanıyor.

Giderek artan mobil cihaz kullanımı ile buna bağlı gelişen sosyal paylaşım ve haber alma alışkanlıkları, bulunduğumuz her yerde bir wi-fi ağı arama ve hızlıca bağlanarak kesintisiz servis alma ihtiyacını tetikliyor. Ancak mobil cihaz kullanımındaki bu artış, çok sayıda kullanıcının aynı anda internete bağlanmaya çalışmasına ve o bölgede yerel bir yoğunluğun yaşanmasına sebep oluyor. Bu yoğunluk sonucu, internete bağlanamama ya da veri alışverişinde yavaşlık gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Tutkunun ve heyecanın en üst seviyede yaşandığı bir stadyumda bu sorunlar yaşanıldığında ise, yansıtılamayan maç heyecanı, mutsuz bir taraftar deneyimine dönüşüyor.

Sensormatic, sunduğu Extreme Networks yeni nesil wi-fi altyapısı ile bu soruna çözüm sağlıyor ve taraftarların maç heyecanını kesintisiz yaşamasına olanak tanıyor.

Dünyaca ünlü statlar Extreme Networks ile bağlanıyor

Aralarında Baltimore Ravens, Colarado Springs, Phildelphia Eagles ve Seatle Seahaws gibi A.B.D’nin önemli takımlarının bulunduğu dünyaca ünlü pek çok stadyumun wi-fi altyapılarını kuran Extreme Networks, bu özel altyapılar üzerinden, binlerce taraftara, maç sırasında kesintisiz wi-fi hizmeti sunuyor.

Aynı anda on binlerce kişi kesintisiz bağlantı sağlıyor…

Lincoln Financial Field (ABD) stadyumunda, wi-fi altyapısı Extreme Networks tarafından gerçekleştirildi ve 40 binin üzerinde taraftar aynı anda sisteme bağlanabilir hale geldi. Taraftarlar kesintisiz olarak NFL Red Zone videolarını izleyebiliyor, maç istatistiklerine ve interaktif oyun içeriklerine özel erişim hakkı kazanabiliyor, deneyimlerini sosyal ağlarda anında paylaşabiliyorlar. Altyapı sayesinde taraftarlar, bir uygulama üzerinden oyuncuların soyunma odasından görüntülere de erişim imkanı buluyorlar.

Özel uygulamalarla maksimum taraftar deneyimi sağlanıyor

Extreme Networks altyapısı kullanan statlar, maç süresince online uygulamalarla taraftarlarına farklı deneyimler yaşatıyor.

Baltimore Ravens takımına ait 71.000 kişi kapasiteli M&T Bank Stadyumu’nun geliştirdiği uygulama ile taraftarlar maç esnasında özel bir kanala erişim sağlayarak, farklı kamera açılarından, oyunun ilgi çekici bölümlerini tekrar izleme fırsatı yakalıyorlar.

Amerika’nın Colorado eyaletinde yer alan Switchbacks FC’nin Stadyumu, wi-fi altyapısına bağlı olarak çalışan özel uygulamalar üzerinden, taraftarlarıyla hava durumundaki değişiklikler, yol tarifleri, acil durumda stadyuma nasıl girip çıkabilecekleri gibi bilgiler paylaşıyor. Yine bu altyapıya bağlı farklı bir uygulama üzerinden mobil biletleme ve mobil ödeme de yapılabiliyor.

Seatle Seahawks’ın tutkulu taraftarı maç boyunca kesintisiz şekilde kendilerini ifade etme şansı buluyor. Taraftarlar kesintisiz ve güvenli bir şekilde internete bağlanabiliyorlar ve bu şekilde, mobil cihazları üzerinden e-postalarını kontrol edip, istedikleri web sitelerine giriş yapıp, sosyal medyada dolaşabilme imkanı buluyorlar.

Kulüpler taraftarlarını artık daha yakından tanıyor

Stat Yöneticileri, ExtremeAnalytics platformu ile Extreme Networks’ün raporlama özellikleri bir arada kullanarak ortalama wifi kullanımı hakkında veri elde ediliyor. Kesintisiz wifi ağı sayesinde taraftarlarını daha yakından tanıma imkanı bulan stat yöneticileri, sosyal medya ağlarının, kullanım oranlarına bakarak taraftarlarının en çok hangi zamanlarda ve en çok hangi mecraları kullandıklarını görebiliyorlar. Edindikleri veri ile kişiye özel kampanyalar yaparak, hem taraftarlarının memnuniyetini sağlıyor hem de bilet satışlarında artış yakalıyorlar.

Sensormatic Ürün Yönetimi Direktörü Dr. Serdar İnce “Extreme Networks, yaptığı çalışamalar ve sunduğu uctan uca çözümler ile her zaman son kullanıcı memnuniyetini yukarıda tutmayı başarmıştır. Stat projelerinde de sunduğu kablolu ve kablosuz ağ teknolojileri ile stat misafirlerinin deneyimini en üst düzeye çekerek yine amacına ulaşmış ve bu alanda öncü olmuştur” dedi.

Teknoloji Makaleleri