Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Coca-Cola İçecek Hackathon’una geri sayım başladı

coca cola globaltechmagazineYılın En Serin Hackathon’una geri sayım başladı. Coca-Cola İçecek Hackathon’u 3-5 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Son kullanıcıya erişimde dijitalleşmenin yolları üzerinde gençlerle kafa kafaya vererek çalışılacağı etkinlik, Coca-Cola İçecek genel merkezinde 3 Mart Cuma akşamından, 5 Mart Pazar akşamına dek aralıksız devam edecek.

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu, 10 ülkede 25 fabrikası ve 10 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCI), 2017’deki dijitalleşme sürecini ve içecek sektöründeki konumunu güçlendirmek üzere, genç zihinlerle bir araya geleceği bir Hackathon’a ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’de uzun zamandır teknoloji, inovasyon ve ekip çalışmasına yönelik etkinlikler düzenleyen Stage-Co ve CCI işbirliğiyle organize edilen Hackathon’da bu seneki tema: ‘CCI tarafından verilecek bir challenge (çözülmesi gereken iş problemi) etrafında geliştirilecek yazılım odaklı çözümler’ olacak.

Etkinlik boyunca devam edecek Hackathon’da, Stage-Co, CCI ve yazılım sektöründen mentörler, ekiplere destek vermek üzere hazır bulunacak.

CCI Hackathon’unu kazanan ekiplere verilecek ödüller ise şöyle:

  1. Ekip: 10.000 TL
  2. Ekip: 6.000 TL
  3. Ekip 3.000 TL

Heckathon katılımcılarına organizasyon boyunca unutulmaz bir deneyim yaşatmak için birçok sürpriz hediye de düşünüldü. Kadın yazılımcılardan oluşan ekipler arasından ise ayrıca bir seçim yapılacak ve kendilerine özel ödüller takdim edilecek.

İstanbul dışından katılımcılara da açık olacak CCI Hackathon’da ekip olarak yarışmak ve 5 Mart Pazar akşamı CCI yönetiminden ve yazılım sektörünün önde gelen isimlerinden oluşan özel jüriye sunum yapmak gerekiyor.  CCI Hackathon’un ayrıca yıl içinde düzenli aralıklarla devam etmesi de planlanıyor.

CCI Hackathon detayları ve kayıt için:

https://www.eventbrite.com/e/coca-cola-icecek-hackathon-tickets-31810987520

Hackathon nedir?

Hackathonlar, özellikle grafik tasarımcılar, yazılımcılar ve proje yöneticilerinin ilgi gösterdiği ve yazılım projeleri donanımlar geliştirerek, fark yaratacak çözümler üretilen bir tür mesleki yarışmadır.

Bilgisayar programlamanın gelişmesi ve şirket süreçlerine dâhil olmaları ile Hackathonlar da ilgi gösterdiği haline gelmeye başladı. Ülkemizde son dönemde özellikle büyük şirketlerin ilgi gösterdiği Hackathonlar, iş süreçlerini iyileştirmek, müşterileri daha iyi dinlemek ve kendi ekipleri ile genç beyinleri bir araya getirmek adına önemli fırsatlar sunuyor.

Teknoloji Makaleleri