Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

E-dönüşüm ile İK süreçleri değişiyor

e donusum globaltechmagazineGeleneksel bordrolama süreçleri tarih oluyor. E-dönüşüm ile İK süreçleri değişiyor.

Kurumlar büyüklüklerine ve iş alanlarına göre farklı sayılarda bordroyu her ay oluşturup, dağıtımını yapıyor. Bu bordroların gizlilik içinde dağıtılması ve teslimatının raporlanması başta kargo gideri olmak üzere, maliyet ve zaman kaybını da beraberinde getiriyor. E-GÜVEN, geliştirdiği yenilikçi çözümü Belgepro ile yüzlerce bordronun saniyeler içerisinde hazırlanmasına, toplu olarak imzalanmasına ve ilgili kişilere dijital olarak güvenli şekilde dağıtılmasına olanak tanıyor.

Hayatın her alanına dokunan e-dönüşüm hizmetleri sayesinde istenilen zaman ve mekanda iş ve işlemler en hızlı şekilde yapılabiliyor. E-dönüşüm kapsamında sunulan uygulamalar, kurumlara katma değer sağlarken, vatandaşların da hayatını kolaylaştırıyor. E-GÜVEN, yenilikçi ürünü Belgepro ile kurumların toplu bordro oluşturma ve gönderme işlemlerini hızlandırıyor. Özellikle farklı lokasyonlarda çalışanları bulunan kurumlarda bu maliyetler önemli bir gider kalemi oluşturuyor. Geleneksel bordrolama süreçleri imzalama, baskı ve teslimat gibi nedenlerden dolayı zaman kaybına yol açıyor. Belgepro ile yüzlerce bordro oluşturma, bu bordroları toplu olarak imzalama ve dağıtma işlemleri dakikalar içinde tamamlanıyor.

Çalışanlar da rahat edecek, işletmeler de

“Tasarla, oluştur, imzala, dağıt” prensibiyle çalışan Belgepro ile gönderilen bordroların çıkış ve teslim anlarına zaman damgası ekleniyor. Böylece tebliğ-tebellüğ süreçleri yasal geçerlilik kazanıyor, gönderiler hızlı ve güvenilir şekilde ulaştırılıyor. Çalışanlar da bordrolarını kendilerine özel oluşturulan bir şifre ile diledikleri zaman güvenilir şekilde görüntüleyebiliyor. Güvenliğin ön planda tutulduğu Belgepro sayesinde İK yetkilileri kendi alanlarında çalışmalarını gerçekleştirip, çalışanlara kısa süre içerisinde bordrolarını gönderebiliyor. Birden fazla alt kuruluşa sahip işletmelerde ise her şirketin kendi İK yetkilisi tek bir platform üzerinden kendine özel alanda bordrolama işlemini yapıp gizlilik içinde bordrolama sürecini kolaylıkla tamamlayabiliyor.

Bordrolar tek tıkla gönderiliyor, İK süreçleri hızlanıyor

E-dönüşümün ölçek bağımsız tüm kurumlara tasarruf, katma değer, rekabette öne çıkma, hız ve verimlilik gibi önemli avantajlar sağladığını belirten E-GÜVEN İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama Direktörü Ayşegül Tüzün, “İş Kanunu kapsamında kurumların zorunlu olduğu çalışanlara bordro tebliğ etme işi, Belgepro ile hızlı ve güvenilir şekilde ve elektronik ortamda yapılabiliyor. Tek bir uygulama üzerinden kurumların çoklu belge işlemlerini tamamlayabilmelerini sağlayan çözüm, özellikle çalışan sayısı fazla ya da çalışanları farklı lokasyonlarda bulunan kurumlarda insan kaynakları departmanlarının iş yükünü hafifletiyor. Bu çözümle İK süreçlerinde gizlilik prensipleri gözetilerek tebliğ ve tebellüğ etme, arşivleme ve raporlama kolaylığı gibi birçok kazanım sağlanıyor.” dedi. 

Tebliğ, ihale, duyuru veya satın alma süreçleri gibi birçok alanda kullanılabiliyor 

Belgepro, bordroların hazırlanarak imzalanması ve dağıtılmasının yanı sıra kurumların ihtiyaçları doğrultusunda birçok iş sürecine dahil edilebiliyor. Ürün, atama, toplu duyuru gerektiren iç yazışmaların gerçekleştirilmesi, düzenleyici ve denetleyici kurumların tebliğ ve tebellüğ süreçlerini zorunlu kıldığı bütün bildirimlerin yapılması, kurumların satın alma süreçlerinde fiyat teklifi toplama, toplu ihale bülteni yayınlama gibi pek çok ihtiyacı karşılayacak özellikleri ile de ön plana çıkıyor. Belgepro aynı zamanda tek platform üzerinden ayrı iş süreçlerine farklı yetkiler tanımlamaya da olanak sağlıyor. Böylece yetkili olmayan kişilerin ilgisiz belgeleri görebilmelerinin önüne geçiliyor. Kullanıcılar, aynı platform üzerinden başka işlemlere müdahil olmadan güvenli şekilde çalışabiliyor.

Teknoloji Makaleleri