Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Data Market Kişisel Verilerin Korunması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor

Data Market GlobaltechmagazineData Market, 1992’den beri çözüm sağlayıcı ve sistem entegratörü kimliğiyle, müşterilerinin kritik iş uygulamalarında güvenebilecekleri bir bilgi teknolojileri iş ortağı olarak faaliyet gösteren bir firma.

Finans, telekomünikasyon, perakende, sağlık ve genel sektörlerden birçok önemli referansı olan Data Market, sunduğu kurumsal çözümlerle müşterilerine esneklik, iş sürekliliği ve verimlilik kazandırmayı da hedeflemekte.

Konu tabi ki de kurumsal pazarın beklentileri ve ihtiyaçları olunca bizler de Data Market Microsoft Çözümleri Birim Yöneticisi Gökhan Şenyüz ile bu konularla ilgili bir sohbet gerçekleştirdik:

Türkiye kurumsal pazarına baktığımızda, tüketicinin hangi doğrultuda beklentileri oluyor ve Data Market hangi alanlarda destek sağlıyor?

Kurumsal pazara baktığımızda en çok ağırlıklı trend güvenlik ürünleri. Özellikle Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun çıkmış olması da bunun en büyük etkenlerinden biri olmasına neden oldu.

Aslında Türkiye kurumsal pazarında bu konu ciddi olarak gündemde fakat birçok bilgi eksikliği ve yanlış yönlendirme de mevcut durumda. Data Market olarak ilk önceliğimiz KVK yasası ve kişisel verilerin korunması konusunda farkındalık oluşturmak. Ardından buradaki sorunu çözecek ve ihtiyacı karşılayacak çözümleri iletmek.

Microsoft tarafındaki 25 yıllık deneyimimizle ihtiyacı tam manasıyla karşılayacak Microsoft güvenlik çözümlerini yetkin danışmanlığımızla kurumsal pazardaki müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Sunmuş olduğumuz çözümler içerisinde veri sınıflandırma, veri şifreleme ve yetkilendirme, raporlama, gölge BT kaynaklarını inceleme ve engelleme ve kimlik olaylarını analiz etmek geliyor.

Endüstri 4.0 çözümleri ile ilgili ne tarz çalışmalarınız mevcut?

Biz Data Market olarak aslında Endüstri 4.0 ve özellikle nesnelerin interneti tarafında ciddi yatırım yapıyoruz. Yaklaşık 15 kişilik bir yazılım ekibimiz var. 4 farklı üreticiden  IoT cihazları ve IoT sensörlerini Türkiye’ye getirmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda kendi IoT sensörlerimizi de üretiyoruz. Ve şu anda yapmış olduğumuz 3 farklı IoT çalışması da oldu. Birincisi; bir tarım alanının izlenmesi ve buradaki verimliliğin arttırılması, marina yönetimi ve üretim bantlarının izlenmesi şeklinde üç farklı projemiz hayata geçti. Dolayısıyla hem donanım hem yazılım tarafında, hem de bunun bulut üzerinden sunulması anlamında

Data Market olarak çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bu projeler haricinde sektör bağımsız olarak tamamen kurumdan kuruma farklı ihtiyaçları analiz edip bağlantılı cihazlardan veri toplayıp nesnelerin interneti konsepti ile özel tasarımladığımız hizmetlerimizde bulunmaktadır.

Data Market Hakkında

Türkiye bilişim sektörü lider firmalarından biri olan Data Market, 1992’den beri çözüm sağlayıcı ve sistem entegratörü kimliğiyle, müşterilerinin kritik iş uygulamalarında güvenebilecekleri bir bilgi teknolojileri iş ortağıdır. Finans, telekomünikasyon, perakende, sağlık ve genel sektörlerden birçok önemli referansı olan Data Market, sunduğu kurumsal çözümlerle müşterilerine esneklik, iş sürekliliği ve verimlilik kazandırmayı hedeflemektedir.

Data Market, inovatif bir bakış açısı ile müşterilerinin merkez, şube, arka ofis ve saha operasyonlarında etkinlik ve rekabet avantajı sağlamalarına olanak tanıyan çözümler sunarak, müşterilerinin müşterilerine yönelik de değer sunma odağı içindedir.

Data Market sunduğu hizmetler kapsamında, portal ve iş akışı çözümleri, müşteri ilişkileri yönetimi, doküman ve kurumsal içerik yönetimi, hizmet masası ve servis yönetimi, kimlik yönetimi, mesajlaşma ve birleşik iletişim, ağ ve güvenlik bileşenleri, sistem yönetimi, veri depolama ve sanallaştırma, iş sürekliliği, veri merkezi ve bulut bilişim konularında müşterilerine çözüm ve hizmet sağlamaktadır.

Farklı sektörlerden pek çok müşteriye sahip Data Market, edindiği deneyim ve birikimin; deneyimli kadrosu ve güvenilir hizmet anlayışı ile birleştirerek Türkiye çapında hizmet vermektedir. Ve ihtiyaca uygun teknoloji çözümleri ile müşterilerinin yatırımlarından en yüksek geri dönüşü almalarını hedeflemektedir.

 

Röportaj : Serhan Türkmenoğlu

Teknoloji Makaleleri