Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veeam Dünya Erişilebilirlik Gününü kutluyor

veeam globaltechmagazineKesinti bir seçenek olmaktan çıktıkça Veeam de her 30 Mart’ı Dünya Erişilebilirlik Günü olarak kutluyor. 

Bugün BT’nin önce tüketiciye sonrasında da iş dünyasına uyarlanması modern yaşamlarımızı üzerine kurmaya başladığımız neredeyse tüm hizmetlerin temelini oluşturuyor. Bir taksi ayarlamaktan internet bankacılığına, online müzik hizmetlerine ulaşmaya ve vergi ödemelerimizi dosyalamak gibi her türlü işlemimizin yolu bir veri merkezine kolayca ve herhangi bir kesintiye uğramadan erişmekten geçiyor.

Bu hizmetlere ulaşmakta yaşadığımız herhangi bir kesinti oldukça rahatsız edici olabilir. Özellikle bu tür kesintiler iş dünyasında yaşandığında üretkenlik ve durgunluk arasındaki fark ortaya çıkıyor ki bu da müşterileri ve iş ortaklarının güvenini aynı şekilde erozyona uğratabiliyor. Veeam verinin hayatımızda oynadığı önemli rolü göz önünde bulundurarak her yıl 30 Mart’ı Dünya Erişilebilirlik Günü olarak ilan etti ve kutlamaya başladı.

Düzenli yedeklemeler fotoğraf ve e-mail gibi kişisel verileri korumak isteyen tekil kullanıcılar için yeterli olabilir. Ama günümüzde kurumlar ve hizmet sağlayıcılar uygulama ve verilerine her zaman ve her yerden hiçbir koşula bağlı olmaksızın erişmeye ihtiyaç duyuyor.

Veeam, sadece veri yedekleme değil erişilebilirliğin önemini kavrayan modern işletmelerin ve hizmet sağlayıcıların Dünya Erişilebilirlik Günü’nü kutluyor. Veeam, her boyut ve türdeki kurumların sanal ve fiziksel altyapıları için erişilebilirlik sağlamalarına yardımcı oluyor. Bunun yanında özel, açık ya da hibrit bulutta veri koruma çözümleri de sunuyor.

Teknoloji Makaleleri