Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware yeni vSAN sürümü ile veri merkezlerinin modernizasyonunu hızlandıracak

vmware globaltechmagazineVMware yeni vSAN sürümü ile veri merkezlerinin modernizasyonunu hızlandıracak. 

Bulut altyapısı ve iş mobilitesi alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden VMware, Inc., endüstrinin ilk yerel hiper-bütünleşik altyapı (HCI) güvenliği, düşük toplam sahip olma maliyeti (TCO) ve yüzde 50 daha yüksek all-flash performansı sunan VMware vSAN çözümünün yeni sürümünü yayınladı. Bu özellikler sayesinde müşteriler veri merkezi modernizasyonlarını hızlandırabilecek.

IDC’ye göre HCI sistemler, birleşik veya entegre sistem pazarı içerisinde en hızlı büyüyen segment.  Yazılım tanımlı işlem ve depolama özelliklerinin endüstride standart olan Intel Mimarisi (IA) sunucularıyla birleşmesi sayesinde HCI sistemler, müşterilerin BT operasyonlarını basitleştirmelerine ve geleneksel depolamaya kıyasla maliyetlerini düşürürken performanslarını arttırmalarına yardımcı oluyor.

VMware vSAN 6.6; yerel şifreleme ve sağlam kullanılabilirliğin yanı sıra Intel® Optane™ katı-hal-sürücüler (SSD) gibi gelişmiş flash teknolojiler de dahil geniş donanım platform seçenekleriyle müşterilerin risklerini düşürerek altyapılarını dönüştürmelerini sağlayacak.

VMware Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Depolama ve Kullanılabilirlik Birimi Müdürü Yanbing Li konuyla ilgili açıklamasında, “VMware vSAN’ın 2014 yılındaki ilk sürümünden bu yana müşteriler vSAN’a geçiş yapıyor. Bunun da nedeni bu çözümün TCO tasarrufunu, işlem ve depolama yönetiminde basitliği bir arada sunuyor olması. Endüstride bir çok ilki de barındıran VMware vSAN 6.6, çeviklik avantajını kullanarak rekabette öne geçmek isteyen müşterilerin, veri merkezlerini modernleştirmesine yardımcı olarak HCI’ya geçişi daha da hızlandıracak.” dedi.

Endüstrinin ilk yerli HCI güvenliği ile veri merkezlerinde dönüşüm

vSAN 6.6, VMware’in vSphere için basit, kurumsal seviyedeki yerli depolama çözümün altıncı nesli. Bu depolama platformu işletmeler için kritik öneme sahip uygulamalar, bulut içerisindeki uygulamalar, sanal masaüstü altyapıları (VDI), uzaktan ofis/şube (ROBO) ve acil kurtarma ortamları gibi birçok kullanım durumu için ideal bir platform olarak öne çıkıyor. Bu yeni sürüm, müşterilere iş yükleri için yüksek seviyede kullanılabilirlik sunan daha güvenlik altyapılar kurmaları için verimli ve sorunsuz bir yol sunacak. Yeni özelliklerden bazıları ise şunlar:

  • Yerel HCI güvenliği: Verilere istenmeyen erişime karşı koruma sunan basitleştirilmiş yönetim özelliğine sahip yazılım-tanımlı, veri şifreleme çözümü. vSAN şifreleme kullanan vSAN 6.6 müşterileri, donanım maliyetlerini düşürmek için yüksek fiyatlı kendinden-şifreli sürücüler (SED) kullanmadan birçok vSAN-sertifikalı donanımı seçme özgürlüğüne sahip olacak.
  • Kullanımı oldukça kolay vSAN yönetimi: vSAN 6.6, VMware vCenter Server® ulaşılamaz olduğunda, depolama platformunun izlenmesini ve yönetimini mümkün kılacak.

Gelişmiş saha koruması ve akıllı operasyonlarla daha düşük TCO

vSAN’ın güç verdiği HCI çözümleri, BT ekiplerin daralan veya durağan bütçelerine ve son kullanıcıların artan talebine rağmen veri merkezi altyapılarını modernize etmelerine yardımcı olacak. vSAN 6.6, işletmelerin ve BT’nin üzerindeki ekonomik baskıyı hafifleterek zorlukların üstesinden gelmelerini sağlayacak aşağıdaki işlevleri sunacak:

  • Verimli ve ekonomik saha koruması: vSAN 6.6, hem saha hem de lokal bileşenlerin arızasına karşı dayanıklılık sağlamak için lokal güvenlikle birlikte gelişmiş Stretched Clusters sunacak. Kullanılabilirliği yüksek olan bu kümeler, önde gelen geleneksel depolama çözümlerinden %50 daha az yer kaplıyor.
  • Proaktif bulut analizleri: vSAN Bulut Analizleri, müşterilerin vSAN ortamlarını optimize etmelerine yardımcı olmak için gerçek zamanlı destek bildirimleri ve özel tavsiyeler sunan yeni bir analiz sistemi sunacak. Bulut tabanlı analizler, müşterilerin müdahalesi olmaksızın yeni kontrol ve fonksiyonlar ile sürekli bir şekilde zenginleşecek.
  • Otomatik donanım bakımı: Akıllı operasyonlar ve yaşam döngüsü yönetim özellikleri ilk donanım kurulumlarını hızlandıracak, yazılım yüklemelerini basitleştirecek ve tek tıklamayla denetleyici donanım yaşam döngüsü yönetimi sunacak. Böylelikle donanım seçeneğinden ödün verilmeden daha öngörülebilir donanım deneyimi sağlanacak.

Gelecekteki uygulamalar ve donanımlar için ölçeklenebilir HCI

Teknoloji baş döndürücü bir hızda gelişmeye devam ederken VMware vSAN, müşterilere modern uygulamalar ve son donanım desteği konusunda esneklik sunan verimli, yüksek performanslı mimari sunmaya devam ediyor. VMware vSAN 6.6 aşağıdaki avantajları da sunacak:

  • Daha hızlı flaş performansı: vSAN 6.6 içerisindeki optimize edilmiş veri servisi algoritmaları, işletmeler için kritik önemdeki uygulamalar ve bulut içerisindeki uygulamaların flaş performansını yüzde 50’ye kadar arttırıyor. (3) VMware Horizon® için mevcut desteğe ek olarak, onaylanmış yeni mimariler Hadoop, Citrix XenApp, InterSystems Cache ve Splunk gibi iş yükleri için destek sunuyor.
  • Yeni nesil donanım desteği: vSAN, altyapıların yenilenmesine gerek bırakmadan yeni teknolojilerin pazara sunulduğu an kullanımını sağlayan vSAN ile güçlendirilmiş HCI çözümleri sunarak son flaş teknolojilerine destek verecek şekilde tasarlandı. Örneğin vSAN 6.6, büyük veri ve yayın analizleri gibi yazma ağırlıklı uygulamaların performansını arttıran ve yeni duyurulan Intel® Optane™ SSD’ler için endüstride ilk desteği veren çözüm.

Endüstrinin kurum içi veya kurum dışı en geniş kullanım seçenekleri

VMware, geniş ortaklık ekosistemi kapsamında, kendi HCI yazılımı için anahtar teslim HCI cihazlarından sertifikalı donanım ve herkese açık buluta kadar geniş bir tüketim seçeneği seti de sunuyor. Günümüzde, müşteriler, kolay kullanım için tam entegre edilmiş HCI cihazları olan Dell EMC VxRail cihazları ile vSAN’ın güç verdiği HCI çözümlerini kurabiliyor. Müşteriler ayrıca tüm önde gelen sunucu bayilerinden (toplamda 15) 200-plus ön sertifikalı VMware vSAN ReadyNodes™ üzerinde vSAN kurabiliyor. Alternatif olarak müşteriler, sağlayıcıların VMware vCloud® Air™ Network’ü üzerinde de vSAN kullanabiliyor.

Yazılım tanımlı bulut altyapılarına giden en hızlı yolu bulmak isteyen müşteriler, özel ve herkese açık bulut için yeni bir birleşik SDDC platformu olan VMware Cloud Foundation™, çözümünü de satın alabiliyor. VMware Cloud Foundation, kurumsal seviyede, yüksek dinamiğe sahip bulut altyapıları sunuyor. Bu altyapılarda VMware vSphere®, vSAN ve NSX®  çözümleri, güçlü dahili yaşam döngüsü yönetim otomasyonuna sahip (SDDC Manager), birlikte çalışabilen bir grup içerisinde entegre edilerek operasyonlar daha da basitleştiriliyor. Bulut genelinde sürekli operasyonel deneyim için müşteriler, özel bulutlarını VMware Cloud Foundation aracılığı ile herkese açık bulata doğru genişletebiliyor. Alternatif olarak müşteriler, VMware’in IBM Cloud da dahil büyümeye devam eden ekosistemi içerisindeki bulut servis sağlayıcılarından birini kullanarak kendi VMware Cloud Foundation kurulumlarını da başlatabilir.

Teknoloji Makaleleri