Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

PayU, Almanya’nın en büyük FinTech yatırımını gerçekleştirdi

payu globaltechmagazinePayU, 110 milyon Euro’luk yatırım yaparak Almanya’nın FinTech’e yönelik en büyük sermaye artırımını gerçekleştirdi. 

2012 yılında kurulan ve bankacılık sistemi dışında kalanlara kredi hizmeti sunan Alman girişimi Kreditech, bir süredir PayU üye işyerlerinden alışveriş yapanlara alışveriş sırasında kredi kullanarak ödeme yapma imkânı sunuyordu. Bu işbirliğini diğer ülkelere de taşımak isteyen PayU, Kreditech ile stratejik bir iş ortaklığına giderek 110 milyon Euro’luk yatırımda bulundu. PayU, Kreditech iş ortaklığıyla, kredi kartı olmaması vb. nedenlerle ödeme zorluğu çeken müşterilerin alışverişlerini tamamlamalarına yardımcı olarak hem alışveriş sepeti terk etme oranlarını yüksek oranda düşürüyor hem de işyerlerinin cirolarına önemli bir katkı sağlıyor.

Tüketici finansmanına ve e-ticaret ekosistemine sunduğu bu büyük katkıyla PayU, global ödeme sistemi oyuncuları arasında bir adım daha ilerlemiş oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan PayU Türkiye CEO’su Emre Güzer, “Bir süredir, PayU’nu FinTech alanında varlığını büyütmek için farklı alanlarda yatırımlara ve iş ortaklıklarına yöneleceğini belirtiyorduk. 130 milyon dolarlık Citrus Pay satınalmasını takriben yapılan Zestmoney ve Creditas yatırımlarının ardından yapılan Kreditech yatırımı, ödeme sistemleri ve FinTech dünyasında varlığımızı sağlamlaştırmaya yönelik ciddi bir adımdır ve devamı da kısa süre içinde gelecektir” dedi. Benzer yatırımların Türkiye dahil olmak üzere dünya çapında tekrarlanacağının altını çizen Güzer, “Amacımız hem işyerlerimize hem de son kullanıcılara sunduğumuz hizmetleri bir bütün haline getirerek ödeme sistemleri konusunda birçok ihtiyacı karşılamak. Bu doğrultuda enerjimize uyum sağlayabilecek, hizmet kalitemizi ve çeşitliliğimizi artırabilecek farklı iş ortaklıklarına ve yatırımlara da açığız” diye ekledi.

Teknoloji Makaleleri