Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Great Place to Work yılın en iyi işverenlerini belirleyecek

great place to work globaltechmagazine56 ülkede araştırma yapan ve danışmanlık hizmeti veren Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenlerini 24 Mayıs’ta açıklayacak.

Çalışan odaklı yönetim anlayışına sahip işletmeler “En İyi İşveren” listesine dahil olacak. Listeye girecek işletmelerde sadece ekonomik başarı aranmıyor. Bu yıl 57 bin çalışanı analiz eden Great Place to Work Enstitüsü, çalışanların kurum kültürü hakkındaki fikirlerini ve İK uygulamalarını değerlendiriyor. 

Great Place to Work Enstitüsü, 56 ülkede binlerce işletmeyi ve milyonlarca çalışanı derinlemesine analiz ederek kurumların kültürel dönüşümüne destek oluyor. Great Place to Work Enstitüsü, 24 Mayıs’ta düzenleyeceği etkinlikte, mükemmel işveren olabilme özelliğine sahip kurumları açıklayacak. Güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi beş Great Place to Work felsefesine ait boyutun değerlendirildiği analiz çalışmalarına Türkiye’den 2012 yılından bugüne 450’nin üzerinde kurum katıldı.

Güven duygusu varsa gelirler fazla masraflar az oluyor

Great Place to Work Türkiye Enstitüsü tarafından yapılan analizler Türkiye’de toplam 230 binden fazla çalışanı temsil ediyor. Yapılan araştırmalar, çalışan merkezli ve güven ortamının tesis edildiği şirketlerde çalışanların daha verimli olduğunu, servislerin daha iyi verildiğini gösteriyor. Ayrıca bu şirketlerde işgücünü daha fonksiyonel, işe alım ve sağlık gibi giderlerin daha az olduğu dikkat çekiyor. Çalışanlarında güven yaratabilmiş iş yerlerinin ekonomik performansı ve krizlere karşı dayanıklılığı daha yüksek oluyor.

İnsan odaklı yaklaşımlar ve İK uygulamaları değerlendirilecek

Bu yıl Türkiye’de 92 firmanın 57 bin çalışanı ve kurum kültürü alanındaki uygulamaları analiz edildi. Listeye girecek kurumların sadece ekonomik başarıları değil, insan odaklı yaklaşımları, İK uygulamalarının bütünselliğini değerlendirecek.  İK uygulamalarının yöneticiler dahil tüm çalışanları kapsaması, çeşitliliği, özelleştirilmiş ve orijinal olması göz önünde bulundurulacak. Çalışanlarının değerlendirmeleri ve kurum kültürü alanındaki uygulamaları incelenen şirketlerden “Türkiye’de En İyi İşverenler” unvanını almaya hak kazananlar açıklanacak.

Fırsat eşitliği sunan ve kadınları destekleyen firmalar da analiz edilecek

Açıklanacak listede ödüller, çalışan sayısına göre 20-50, 50-250, 250-500, 500–2000 ve 2000+ olmak üzere beş kategoride verilecek. Aynı zamanda araştırmaya katılan şirketler; “Yaşam Boyu Öğrenme”, “İş Yaşam Dengesi”, “Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği”, “Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi”, “Diversity”, “Farklı Kuşakların İşbirliği ve Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik” temaları altında değerlendirilecek. Bu alanda fark yaratan uygulamalara sahip şirketler özel ödül almaya hak kazanacak. Ayrıca bu sene “IT’nin En İyi İşverenler”i ve “Pharma’nın En İyi İşverenler”i olmak üzere farklı iki sektöre de ödül verilecek.

Teknoloji Makaleleri