Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Visa Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

visa globaltechmagazineVisa Türkiye’nin her yıl düzenlediği “Vizyonist’17” Konferansı bu yıl “#GetDigital” temasıyla 23 Mayıs tarihinde Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Başarılı bankaların ödüllendirildiği konferansta bu yıl ilk defa dijital ve mobil ödemelerdeki başarılar da  değerlendirildi ve gecede toplam 12 farklı kategoride ödül verildi. “Visa 2016 Başarı Ödülleri”ni alan bankalar şu şekilde sıralandı:

Visa Bireysel Kredi Kartı ve Ticari Kart Alışveriş Hacminde Lider Banka

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

Visa Banka Kartı Alışveriş Hacminde Lider Banka

QNB Finansbank A.Ş.

Visa Bireysel Kredi Kartı Sayısı Net Artışında Lider Banka

Vakıflar Bankası T.A.O

Visa Ticari Kredi Kartı Sayısı Net Artışında Lider Banka

Türkiye İş Bankası A.Ş.

Visa Banka Kartı Sayısı Net Artışında Lider Banka

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

Visa payWave Temassız Kart Adedinde Lider Banka

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

En Yenilikçi Visa Kredi Kartı Ürünü

Vakıfbank MilPlus

En Yenilikçi Visa Banka Kartı Ürünü

Kuveyt Türk Katılım Bankası Altın Card

Visa Dijital Başarı Ödülü

Türk Ekonomi Bankası – İlk HCE Projesi

Visa Mobil Ödeme Başarı Ödülü : En Fazla Mobil Ödeme İşlem Adedi

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

Visa Sponsorluk Değerlerinin En Etkili Kullanıldığı Kampanya

Denizbank 2016 Rio Olimpiyatları Satış Kampanyası

Visa Uluslararası İşlem Kabul Hacminde Lider Banka

T.C. Garanti Bankası A.Ş.

Hedefimiz nakit ödemeleri geçmek

“Vizyonist’17” Konferansı’nda konuşan Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel dijitalleşme ve globalleşme trendlerine vurgu yaptı ve şunları söyledi: ““Bir yandan globalleşmenin sonucu olarak uluslararası harcamalar artıyor, diğer yandan dijitalleşme trendiyle yüz yüze olmadığımız ortamlarda yaptığımız ödemeler hız kazanıyor. Böylelikle globalleşmenin tam yanında dijitalleşme, ikiz güçler olarak güvenli ve her yerde aynı rahatlıkla kullanılabilecek  ödeme yöntemlerine duyulan ihtiyacı artırıyor. Bu da doğal olarak kartlı ödemelerin büyümesini sağlıyor. Öyle ki Euromonitor’un araştırmasına göre geçtiğimiz yıl ilk defa elektronik ödemeler global olarak nakit ödemeleri geçti.  Elektronik ödemelerin büyüme trendi ülkemiz için de geçerli. Büyümemizi sürdürüyor, nakitten pay almaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Visa ile alışveriş hacmi %11 büyüme ile 295 milyar TL’ye ulaştı. Ayrıca Avrupa’da toplam kart kullanım hacmindeki büyümenin yüzde 18’i Türkiye’den geldi” dedi. Konuşmasında elektronik ödemelerin kayıtlı ekonomiye katkısının da altını çizen Tezel, “Visa olarak hedefimiz her zaman olduğu gibi nakit ödemelerin yerini almak. Hanehalkı tüketim harcamalarından pay almaya devam etmeliyiz. Bu alanda hala çok fırsat var. Bugüne kadar ödemeler sektörü olarak birlikte çalışarak önemli başarılar yakaladık. Birlikte çalışarak, inovasyona hız kesmeden devam ederek tüketici davranış ve alışkanlıklarını değiştirebilir, kayıtlı ekonominin büyümesini sağlayabiliriz” dedi.

Teknoloji Makaleleri