Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware, yeni yönetim çözümü VMware Pulse IoT Center’ı duyurdu

wmware globaltechmagazineVMware Pulse IoT Center, müşterilerin uçtan merkeze tüm bulutta farklı “nesneleri” tek bir nesne gibi kolayca yönetmesine yardımcı olacak.

VMware, Inc. kurumsal seviyede nesnelerin interneti (IoT) altyapı yönetim çözümü VMware Pulse IoT Center’ı duyurdu. Bu çözüm sayesinde bilgi teknolojileri (BT) ve operasyonel teknoloji (OT) ekipleri IoT altyapıları ve nesneleri üzerinde tam bir kontrol imkanına sahip olabilecek. VMware IoT ürün ailesinin ilk üyesi olan VMware Pulse™ IoT Center™, müşterilerin uçtan buluta tüm IoT projelerini daha verimli şekilde yönetmelerini, ölçeklendirmelerini ve korumalarını sağlayacak.

Gartner, 2020 yılına kadar IoT projelerinin yüzde 90’ının IoT geçidi çeşitlerini kullanacağı tahmininde bulunuyor. Buna ek olarak, IDC’ye göre 2015 yıl sonunda 12,1 milyar olan dünya genelindeki IoT uç nokta kurulum noktalarının 2020’de 30 milyarı aşması bekleniyor. IoT  kullanımı yaygınlaştıkça kurumlar, altyapılarını ve verilerini korumak, izlemek ve yönetmek için daha basit yaklaşıma ihtiyaç duyuyor.

Konuyla ilgili yorumda bulunan VMware’in IoT’tan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mimi Spier, “Kurumların dijital işletmelere dönüşmesi BT ve OT ekiplerinin işbirliği yapması için bir fırsat da yaratıyor. Bu ekipler işlerinde IoT kullandıkça gelirlerde artış da yaşanacak. Kurumsal alandaki kanıtlanmış başarılarımızı ve uzmanlığımızı IoT altyapılarına ve ‘nesnelere’ taşıyoruz. VMware Pulse IoT Center, BT ve OT ekiplerinin etkinliğini ve IoT kullanım durumları üzerindeki kontrollerini arttıracak, güvenlik konusunda endişeden kurtaracak.” dedi.

Kendini kanıtlamış ürünlerle yeni bir IoT çözümü inşa edildi

IoT’ye yatırım yapan müşteriler, kavram safhasından üretim safhasına geçerken ciddi zorluklar ile karşılaşıyor. Bu nedenle IoT içerisindeki yüz binlerce uç sistem ve bağlantılı cihazlarını izlemek, görüntülemek, takip etmek ve korumak için daha basit yöntemler arıyorlar. VMware Pulse IoT Center, müşterilerin IoT altyapılarını ve farklı türdeki nesneleri, tek bir nesne gibi yönetmelerini sağlayarak karmaşık yönetimi ortadan kaldıracak. Bu çözüm ayrıca nesnelerin sağlık durumunu doğru ve gerçek zamanlı göstererek müşterilere ortaya çıkmadan sorunları çözmelerine yardımcı olacak. Bunlara ek olarak VMware Pulse IoT Center, IoT projelerinin kurulum ve ölçeklendirmelerini de kolaylaştırarak yatırımların geri dönüşünü hızlandıracak. Ayrıca bu çözüm, uç noktalara, ağ ve uygulamalara güvenlik katarak IoT altyapı ve verilerinin güvenliğini daha da arttırıyor.

Kurumsal IoT’ye odaklanan bu yeni çözüm, cihaz yönetimi için VMware AirWatch® ve altyapı izleme ve sorun giderme için VMware vRealize® Operations™ gibi kendini kanıtlamış mevcut teknolojileri de kullanıyor.

Dell Technologies müşterilerin IoT projelerini geliştirecek

Müşteriler, ağ uçlarındaki önemli verileri (Örn. araçlar, uzak yakıt pompası, fabrikanın üretim alanı veya HVAC ünitesi) hakkında gerçek zamanlı bilgiler alarak daha doğru ticari kararlar vermek istiyor. Dell EMC, müşterilerin tüm IoT cihazlarını tek bir araç ile kolaylıkla yönetmesine imkan sağlayacak Dell Edge Gateways’te kurumsal yönetim ve izleme çözümü olarak VMware Pulse IoT Center’ı kullanacak.

Fiyat ve Bulunabilirlik

VMware Pulse IoT Center’ın 2017 yılı içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Bu çözüm VMware ve iş ortakları tarafından bağımsız bir çözüm olarak ve Dell EMC gibi şirketler tarafından ise paket halinde sunulacak.

Teknoloji Makaleleri