Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware, VMware Horizon Cloud’ı Microsoft Azure üzerinden sunacak

vmware globaltechmagazineMüşteriler, VMware sanal masaüstü ve uygulamalarını global çapta büyümeye devam eden Microsoft Azure’a taşıyabilecek. 

Bulut altyapısı ve iş mobilitesi alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden VMware Inc. (NYSE: VMW), VMware Horizon Cloud çözümünü Microsoft Azure üzerinden sunacağını duyurdu. Bu entegrasyon müşterilerin Windows 10’a geçişini hızlandıracak ve VMware’in sanal masaüstü ve uygulamalarını global çapta büyümeye devam eden, dünyada 38 bölgede kullanılan, Azure’a getirecek.

VMware Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Son Kullanıcı Bilişim Genel Müdürü Sumit Dhawan yaptığı açıklamada, “VMware Horizon Cloud’ın Microsoft Azure’a eklenmesi sayesinde VMware, sanal masaüstü ve uygulamalar için müşterilerine birkaç altyapı seçeneği sunacak ve bu platformlar arasında esnek bir şekilde geçiş yapmalarını sağlayacak benzersiz bir konuma sahip olacak. Bu, VMware’in bulutlar geneli stratejisinin ve inovasyonu hizmet olarak masaüstü (DaaS) kategorisine taşıma konusunda 2009 yılından bu yana devam eden öncülüğünün bir örneği.” dedi.

Horizon Cloud müşterilere sanal masaüstü ve uygulamalar sunmaları ve yönetmeleri için tek bir kontrol paneli üzerinden altyapılar arasında seçim yapmalarını sağlayan benzersiz bir çözüm olarak öne çıkıyor. VMware’in hibrid bulut stratejisi sayesinde müşteriler, birkaç kurulum seçeneği arasında tercih yapabiliyor ve kullanım amaçları, istihdam durumları ve ekonomik yapıları değiştiğinde bu seçenekleri dinamik bir biçimde değiştirebiliyor. Sanal masaüstü ve uygulamaların ölçeklenmesi konusunda böylesi bir esneklik sunan tek çözüm olan Horizon Cloud’un sunduğu faydalar arasında şunlar bulunuyor:

  • VMware’den Tam Yönetilebilir Genel Bulut Altyapısı – Masaüstü olarak hizmet (DaaS) deneyimi, hızlı ölçeklenebilirlik ve tahmin edilebilir ekonomi için buluttaki altyapı yönetimini dış kaynak ile karşılamak isteyen kurumlar için geliştirildi.
  • Microsoft’un Sunduğu Genel Bulut Altyapısı – Azure abonesi olan kurumlar için ideal bir çözüm olup, Azure’u altyapı şeklinde hizmet (IaaS) modeliyle Horizon Cloud’a bağlayarak Horizon sanal masaüstü ve uygulamalarının sunulmasını ve yönetimini sağlıyor.
  • Hiper-Birleşik Altyapı Araçlarıyla Kendi Kurum İçi Altyapını Getir – Kendi sanal masaüstü altyapıları üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak isteyen kurumlar için tasarlanmış olup sağlam güvenlik ve performansa ihtiyaç duyanlar için ideal bir çözüm.

IDC’nin 2016 yılındaki Marketscape araştırmasına göre,  “Horizon sayesinde, müşteriler iş ve çözüm stratejilerini en iyi şekilde bir araya getiren ve sanal masaüstü ve uygulamaları sunma kapasitesi kazandıran endüstrinin lider çözümünü kullanıyor.”

Microsoft Corporation Başkan Yardımcısı ve Geliştiricisi Steven Guggenheimer ise açıklamasında şunları söyledi: “Dünyanın dört bir yanındaki kurumlar, BT çözümlerini kullanabilmek için buluta yöneliyor. VMware’in Horizon Cloud’ı ve kurumsal müşterilerini Azure’a getirmesinden heyecan duyuyoruz.”

IDC Araştırma Direktörü Robert Young da yaptığı değerlendirmede, “Geçen yıllar içerisinde olgunlaşan DaaS, modern masaüstü stratejisi arayışı içerisinde olan müşteriler için günümüzde maliyet tasarrufu, performans ve çeviklik sunuyor. Microsoft Azure gibi önemli bir bulut platformuna eklenmesi, VMware Horizon’ın Windows 10 masaüstü ve uygulamalarını farklı bir şekilde yönetmek ve sunmak isteyen müşteriler arasındaki kullanımını arttırma potansiyeline sahip.” dedi.

Hydrite Chemical Company Bulut Servisleri Müdürü Kevin Klosiewski şunları belirtti: “Bilişimin geleceğinin sanal olduğuna inanıyoruz. VMware Horizon Cloud sayesinde yeni müşterilerimiz için masaüstü ve uygulamaları çok hızlı bir şekilde kurabiliyor ve büyük bir çeviklik sunuyoruz. Sahada tablet kullanan satış ekiplerimiz olsun ya da ince istemciler ile çalışan personelimiz olsun, çalışanlarımız hızla ve kolaylıkla masaüstü ve uygulamalarına erişebiliyor.”

Bulunabilirlik

VMware Horizon Cloud’ın Microsoft Azure üzerinde 2017 yılının ikinci yarısında kullanıma sunulması bekleniyor.

 

Teknoloji Makaleleri