Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Siber güvenlik ve iş sürekliliği konusunda dünya devleri bir arada

Veeam globaltechmagazineVeeam ve Trend Micro iş sürekliliği ve siber güvenlik alanındaki en son gelişmeleri, ortak düzenledikleri online yuvarlak masa oturumunda paylaşacak.

Dinleyiciler, yapılacak canlı yayın ile, gittikçe artan siber saldırılardan kendilerini nasıl koruyacaklarını ve kesintisiz iş sürekliliği için gerekli adımları konunun uzmanı yöneticilerden dinleyecek.

Günümüzde dijitalleşmenin artması ile şirketler, siber saldırılara karşı daha sağlam bir savunma planı oluşturmalılar. Konu siber güvenlik olduğunda, karar vericiler ve BT ekipleri işletmenin ihtiyaçlarıyla sahip oldukları koruma tedbirlerini aynı seviyeye getirmeli, hem sanal hem de fiziksel ortama uyumlu yedekleme, kopyalama ve koruma sağlayacak planlar hazırlamalı. Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu, endüstri lideri çözümlerine güç veren yüksek duyarlılıklı makine öğrenimi teknolojisi sayesinde malware, spam ve ransomware başta olmak günümüzün karmaşık tehditlerine karşı her an hazırlıklı olunmasını sağladıklarını belirtiyor.

Ransomware ve benzeri saldırılar gibi kritik durumlarda şirketlerin kesintiye uğramadan süreçlerini devam ettirmesi için eski usul basit yedeklemelerin yeterli olmadığını belirten Veeam Türkiye Ülke Müdürü Ozan İnan, eğer veri merkezleri ve ilgili yöneticiler bu gibi durumlarda kesintisiz çalışma taleplerine karşılık veremezse tüm işletmenin sunduğu değerlerin risk altında olduğunu vurguluyor. İnan, verinin yönlendirdiği ve riskleri gitgide arttığı dünyanın ihtiyaçlarına karşılık vermek ve sürekli erişilebilir olmak amacıyla adımlar atmanın tüm ölçekteki firmalar için kritik önemi olduğunu bir kez daha vurguluyor.

Dijital dünyada güvenlik ve iş sürekliliğinin konuşulacağı bu yuvarlak masa oturumuna Veeam web sitesi üzerinden kayıt yaptırabilir, sorularınızı konunun öncü firma yöneticilerine sorabilirsiniz.

Yuvarlak masa oturumu katılım linki; https://www.veeam.com/tr/veeamlive/trendmicro-ransomware.html

Teknoloji Makaleleri