Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei en gelişmiş dijital dönüşüm uygulamalarını paylaşıyor

huawei globaltechmagazineHuawei, Fortune Global 500’de yer alan 197 şirket tarafından tercih edildi.

Huawei ve Fortune Global 500 ortak ve müşterileri, Şanghay’da bugün başlayan HUAWEI CONNECT 2017’de sayısal dönüşümü yönlendiren, ortaklaşa geliştirilmiş bilgi ve iletişim teknoljileri çözümlerini sergilediler. Huawei ayrıca, kurumsal düzeyde Nesnelerin İnterneti (IoT) geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan  “Platform + Bağlantı + Ekosistem” stratejisini paylaştı.

Şirketler, rekabet avantajı sağlayan sayısal dönüşüme odaklanırken, sektörde geniş bir yelpazede yeralan çok sayıda Fortune Global 500 şirketi bu geçişin son aşamasına geldiler. Şirketlerin önündeki zorluklar, bağlantı ve katılımı artıran yeni iş modelleri geliştiriyor. Gereksinim duyulan şey, bilgi, veri ve cihazları birbirine bağlayan, böylelikle ortaklarıyla etkileşimde bulunmasını ve yenilikçiliği teşvik eden uygulamaların geliştirilmesini sağlayan bir sayısal dönüşüm platformu olarak öne çıkıyor.

Huawei en gelişmiş dijital dönüşüm uygulamalarını paylaşıyor

Huawei Kurumsal İş Grubu Pazarlama ve Çözüm Satışları Başkanı Diana Yuan “Huawei, yenilikçi, yaratıcı ve lider çözümler geliştirmek ve işletmelerin sayısal dönüşümlerini gerçekleştirmek için açık, esnek, güvenli ve hızlı bir platform oluşturmalarını sağlamak amacıyla müşterileri ve ortaklarıyla birlikte çalışıyor” dedi. “Yenilik odaklı bir şirket olan Huawei, kendi sayısallaşma stratejisinin uygulamasını da hızlandırırken, dönüşümle ilgili en iyi uygulamalarını endüstri ile paylaşacak. Huawei Kurumsal İş Grubunun yetenekleri giderek artarken, müşterilerin sayısal dönüşüm sürecinde rekabet üstünlüğü kazanmasına ve ticari başarısıya ulaşmasına destek oluyor. Şimdiye kadar Fortune Global 500 listesindeki 197 şirket ve ilk 100 şirketin 45’i sayısal dönüşüm ortağı olarak Huawei’yi seçti. Bu da strateji ve çözümlerimizin gücünün kanıtıdır.”

Gelecekte, sayısallaşmış şirketler veri üretimi, iletim ve işleme çerçevesinde inşa edilecek. Huawei, ağ, bilgi işlem, depolama, veri merkezi altyapısı, Büyük Veri, hibrid bulut ve IoT platformları gibi, farklı endüstrilerdeki işletmelerdeki bu gelişmeyi sağlamak için kapsamlı bir ürün ve çözüm yelpazesine sahip. Huawei ayrıca kamu güvenliği için video bulutu, finansal hizmetler endüstrisi için Büyük Veri ve enerji şirketleri için IoT platformları gibi endüstriye özgü uygulamalar sağlamak için önde gelen ortakların ekosistemi ve öncü BİT’leri sunuyor.

Huawei bu yıl, yeni nesil tümüyle flaş bellek bir depolama sistemi olan OceanStor Dorado V3 ve FusionServer serisinin en son nesli olan FusionServer V5 gibi endüstrinin bir dizi öncü ürününü piyasaya sürdü.

Huawei veri merkezi anahtarlarında Çin pazarında birinci sırayı aldı

IDC, Huawei’nin veri merkezi anahtarlarının 2016’da Çin’in pazar payında birinci sırayı aldığını bildirdi. Gartner, son dönemlerde yayınladığı bir raporda, 2017 yılının birinci çeyreğinde Huawei’nin satış geliri, satış miktarı ve teslimat kapasitesinde Çin’in sunucu pazarında ilk sırada yer aldığını açıkladı. Gartner ayrıca, veri merkezleri, kampüs ağları ve IoT platformları da dahil olmak üzere Huawei’nin yatay çözümlerinin çoklu ağ bağlantısı ve tüm senaryoları kapsama özelliğine sahip olduğunu ve istikrar ve güvenlik sunduklarını vurguladı.

Huawei, bağlantıyı hızlandırmak için tasarlanmış kurumsal düzeyde IoT çözümlerini kapsamlı bir şekilde gösterebilmek için Şanghay etkinliğini de kullanıyor. Çözümler arasında şunlar bulunuyor: İşletmeler için tek duraklı bir IoT hizmet platformu olan Huawei OceanConnect IoT platformu; kurumsal genişbant ve dar bantlı ağları entegre eden ve lisanslı ve lisanssız tayfları (spektrumları)  kullanan kapsamlı bir erişim çözümü; Bulut-cihaz entegrasyonu ile Edge-Computing-IoT (EC-IoT) çözümü; ve yonga setleri ve platformlara uygulanabilen çok yönlü güvenlik özellikleri.

Huawei, açık ve karşılıklı yarar sağlayan bir ekosistem sunan ve müşterilerine esnek kurulum sağlayan, tam seri, tam senaryo ve modüler bağlantılar sunan bir platform olan “Platform + Bağlantı + Ekosistem” stratejisi ile müşterilerinin ticari uygulamalarını hızla geliştirip devreye sokmasına yardımcı oluyor. Huawei’nin kurumsal düzeyde IoT çözümleri akıllı şehirler, asansörler, akıllı binalar ve paylaşım ekonomisi gibi pek çok alanda kullanılıyor.

Huawei sayısal dönüşüm başarı hikayeleri

Huawei, dünyadaki şirketlerin sayısal dönüşümü sağlamaları ve ticari başarısı elde etmelerine yardımcı olmak amacıyla en iyi uygulamaları ve yenilikçi BİT çözümlerini sunmak için küresel ortaklarıyla birlikte çalışan bir sayısal dönüşüm kolaylaştırıcısı haline geldi. Son yıllardaki başarılar:

Huawei, Dubai Airports ile ortak olarak, Uptime Enstitüsü’nden hem tasarım hem de inşaat için Tier III sertifikalı prefabrike modüler veri merkezi kuruyor. Veri merkezi, uçuş bilgisi ve havaalanı faaliyetleri, yolcu taşımacılığı ve bagaj hizmetleri, video izleme ve daha fazlası dahil olmak üzere havalimanının hemen hemen her yönünü kapsayan hizmetler verecek. Huawei, hızlı, süratle kurulabilir, güvenilir, enerji verimli ve bakımı kolay BİT çözümleri sağlayarak Dubai Havaalanları’nda yüksek verimli faaliyetlerin gerçekleşmesi için güçlü bir destek sağlamaktadır.

Dubai Airports Program Yönetimi, Teknoloji ve Altyapı Yöneticisi Rob Newman, “önde gelen BİT’in kullanılması, ticari büyümeyi sağlamak, yenilikleri hızlandırmak ve Dubai Uluslararası Havalimanı’ndaki müşteri deneyimini arttırmak açısından kilit önem taşıyor. Biz de ardından havalimanı sisteminin güvenirliğini geliştirmeye ve faaliyet giderlerini düşürmeye çalışacağız’’ dedi.

IoT, bulut bilişim ve Büyük Verilerin uygulamaya koyulmasıyla birlikte akıllı bina sistemleriyle bilgi sistemleri arasında birlikte çalışabilirlik sayesinde binalar daha akıllı hale geliyor. Huawei ve Honeywell, eğitim kurumları, işletmeler, ticari binalar, çevrimiçi mağaza şubeleri, endüstriyel tesisler ve daha fazlası için akıllı kampüs çözümlerinin geliştirilmesi konusunda işbirliği yapıyor.

Honeywell Building Solutions, Honeywell Home & Building Technologies Çin Pazarlama Müdürü Stephen Hu, işbirliğini yorumlarken şunları söyledi: “Huawei ve Honeywell, Mart 2017’de dünya çapında ortaklaşa akıllı bina çözümleri üreteceklerini duyurdu. Kent yöneticilerinin yeşil, güvenli ve verimli kentsel altyapı inşa etmesine, kentsel yönetim maliyetlerini azaltmasına ve insanlara daha iyi yaşam ortamı sağlamalarına yardımcı olmak için o tarihten beri akıllı şehir projeleri üzerinde birlikte çalışıyoruz” dedi.

Dünyada artan sayıda endüstri lideri işletme Huawei’yi sayısal dönüşüm ortağı olarak seçti. Örneğin, Huawei’nin yenilikçi ürünleri, 1.000’in üzerinde üretici kuruluşun üretim verimliliğini artırdı. Finans sektörü için sunduğu açık bir mimariye dayanan çözümler, 300’ü aşkın finans kurumda ticari yenilikçiliği hızlandırdı.

Huawei’nin akıllı şebeke çözümleri, 170 enerji şirketinin enerji iletim ve dağıtım işletmelerini en verimli hale getirdi. Buna ek olarak, Huawei’nin IoT çözümleri, 100’den fazla lojistik şirketinin faaliyet giderlerini düşürdü.

Hızlı değişen sayısal dünyada Huawei, müşterilerinin ihtiyaçlarını anlamaya ve müşterilerin başarılı sayısal dönüşüm sağlamasına yardımcı olmak için ortaklarıyla karşılıklı yarara dayalı bir ekosistem oluşturmaya kararlıdır.

Teknoloji Makaleleri