Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

6 kategoride Yapay Zeka Destekli kullanıcı segmentasyonu

yapay zeka-globaltechmagazineRTB House, yapay zeka ile yenilikçi kullanıcı segmentasyonunun nasıl ele alınması gerektiğini 6 kategoriyle açıklıyor.

New Adlucent araştırmasındaki katılımcıların yüzde 71’i, kendi ilgi alanlarına ve alışveriş alışkanlıklarına uygun reklamları tercih ettiğini belirtiyor. Bu da tüketicilerin temel olarak kişiselleştirilmiş reklamlara tepki vermesini tetikliyor.

Günümüzde elde edilen verilerin sonsuz şekilde segmente edilebildiğine dikkat çeken RTB House Doğu Avrupa Bölge Direktörü Ömer Aras, “Başarı için öncelikle hassasiyetle belirlenmiş bir hedef şart. Yeni teknolojiler, modern pazarlamacıların müşteri yolculuklarını yüksek oranda kişiselleştirmesine ve onların bireysel ihtiyaçlarına uygun teklifler ile potansiyel alıcıları çekmesine olanak tanıyor. Derin öğrenme algoritmaları, herhangi bir insan girdisi olmadan tüketicinin satın alma potansiyelinin daha güvenilir, daha zengin ve makine tarafından daha kolay yorumlanabilir kullanıcı tanımlamaları oluşturulmasına olanak tanıyor” dedi.

Aras, başarılı bir reklam kampanyası yürütmek için kitleyi, ürünleri ve kullanıcı faaliyetlerini segmentlere ayırabilmeye yardımcı olacak 6 yolu şu şekilde sıraladı:

  1. Ürün kategorisi

Yazın açık havada koşanlara, hitap etmeye çalışan çevrimiçi bir spor mağazası, kolaylıkla seçili ayakkabı modellerini veya koşu ekipmanlarını aynı kategori içindeki kalemlere göz atan insanlara tanıtarak faaliyetlerini filtreleyebilir.

  1. Abonelik durumu

Özel bir etiket yoluyla toplanan veya bir müşteri tarafından paylaşılan bilgiler ile kişiselleştirilmiş bir yeniden hedefleme kampanyası, “abone olmayan kullanıcılar” grubunu belirleyip kayıtlı kullanıcılara sunulan özel promosyonlar konusunda bilgi verebilir. Yeni aboneler kazanmak için faydalı olan bu yöntem, zaten abone olmuş olanlar ile ikinci kez etkileşime geçmenin de önüne geçer.

  1. Kullanıcı faaliyetleri

“Mağazanın web sitesini (14 veya 30 gün gibi) uzun bir süre ziyaret etmeyenler” veya “son üç ay içinde bir TV seti satın alanlar” gibi segmentasyona gitmek, marka farkındalığı yaratmaya, uzun vadeli ilişkiler kurmaya ve gözünüzün potansiyel alıcılar üzerinde olmasına yardımcı olur.

  1. Satın alma yoğunluğu

Pazarlamacılar, sık alışveriş yapanlara ve e-mağaza web sitesinden nadiren veya hiç alışveriş yapmayanlara özel farklı mesajlar ve yaratıcı metinler ile ayrı kampanyalar yürütebilir. Örneğin en az ikinci kez gelen müşterilere özel bir indirim sunarken ilk defa alım yapanlara bir kupon kodu gönderebilir.

  1. Ürün değeri

Yüksek değerli ürünlerin satışlarını artırmak için modern kişiselleştirilmiş yeniden hedefleme, belirli stoklara yönelik olarak da optimize edilebilir. Böyle durumlarda kendi kendine öğrenen algoritmalar, kullanıcı tarafından daha önce izlenmiş ürünlerle aynı maliyet aralığında olan kalemleri göstermeyi seçer.

  1. Cihaz

Masaüstü, mobil, TV veya bir ürünü çevrimiçi aramak için kullanılabilecek başka bir cihaz üzerinde yürütülen reklam kampanyaları, pazarlamacıların cihazlar arası kampanyalar yürütmesine, hareket halindeki insanları hedeflemesine ve yalnızca kampanya zamanlamalarından değil, kullanılacak olan ekranların avantajlarından da yararlanmasına olanak tanıyor.

Teknoloji Makaleleri