Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dijital mahkeme kayıt çözümü Fujitsu ARCONTE kullanıma hazır

Fujitsu ARCONTE -globaltechmagazineFujitsu İspanya tarafından geliştirilen Fujitsu ARCONTE, yılda 500 bin saatten fazla kayıt depolayabiliyor.

Fujitsu, dijital mahkeme kayıt sistemi Fujitsu ARCONTE’nin Avrupa, Orta Doğu, Hindistan ve Afrika’da (EMEIA) kullanılabildiğini duyurdu. İspanya’da ülke çapında 434 mahkemede 2800’den fazla davada kullanılan ve vakaların belgelenmesini ve modernleştirilmesini sağlayan bu adli sistem, ülkede pazar liderliğini koruyor. Kayıtları otomatik olarak yakalayan bu sistem sonrasında da kayıtları depolama imkanı sunuyor.

Çok dilli, güvenli, modüler ve uyarlanabilir Fujitsu ARCONTE, mahkemelerin daha hızlı, şeffaf ve uygun maliyetli olmasını sağlıyor. Ayrıca, mahkemelere hukuksal işlemleri kaydetme ve depolama imkanı sunuyor.

Fujitsu ARCONTE, mahkemelerin sesli video kayıtlarını güvenli bir şekilde kaydediyor. Duruşma esnasında oluşturulan tüm belgelerin kataloglanması, depolanması, paylaşılması ve elektronik olarak dağıtılmasını sağlıyor. Bu sistem idari süreçleri hızlandırıyor. Bu çözüm, vaka yönetimi uygulamaları dahil olmak üzere diğer mahkeme uygulamalarına kolayca entegre edilebiliyor.

Mahkemeler sadece elektronik olarak belgeleme yaptığında, Fujitsu’nun buluta hazır çözümünün, geleneksel dokümantasyon yöntemlerinin yerini alması bekleniyor. Maksimum veri güvenliği ve bütünlüğü ile güçlü ses ve video kayıt platformu sunan Fujitsu ARCONTE, kayıtları belgelemek için gerekli dijital mühürleri ve imzaları kullanabiliyor.

Fujitsu EMEIA Başkan Vekili, İş Uygulamaları Hizmetleri Başkanı (BAS) Ravi Krishnamoorthi Fujitsu ARCONTE için; “Çözümümüz İspanya’da en çok kabul gören mahkeme kayıt sistemi haline geldi ve bu çözümün EMEIA bölgesi genelinde kullanıma hazır hale geldiğini özellikle belirtmek istiyoruz. Dijital dönüşüm, yasal işlemler de dahil olmak üzere kağıt bazlı sistemlerin tüm sektörlerde değişmesine neden oluyor. Fujitsu ARCONTE, yalnızca kağıt tabanlı süreçlerin dijital ortamlara dönüştürülmesiyle ilgilenmiyor. Aynı zamanda adli sistemlerin verimliliğini, süresini ve üretkenliğini artırmak için entegre süreçler sunuyor. Dijital süreçler mahkemelerin zamandan tasarruf etmesine yardımcı oluyor. Diğer yandan da konuşulan tüm işlemler kaydedildiğinden, söylenen şeyin, ne zaman ve kim tarafından yapıldığına dair bir şüphe kalmıyor” dedi.

Fujitsu ARCONTE’nin sunduğu ek hizmetler bulunuyor. Bunlar merkezi bir sistemden mahkeme salonundaki kayıtların kontrol edilmesine yardımcı olan ARCONTE-Cloud, otopsi gibi yasal gerekliliklerle yönetilen tıbbi prosedürleri yönetmek için kullanılan dijital multimedya çözümü ARCONTE-IML, Fujitsu biyometrik PalmSecure teknolojisi temelli son derece güvenli erişim kontrolü için ARCONTE-PALM ve kayıtları kamusal, özel veya karma bir bulutta depolamak için ARCONTE-AUREA yer alıyor. Ayrıca mahkeme salonundaki kayıtların merkezi bir sistemden kontrol edilmesine yardımcı olan ARCONTE-Cloud ve ARCONTE-IML de sunulan ek hizmetler arasında yer alıyor.

Teknoloji Makaleleri