Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

MediaMarkt, Türkiye’de liderliğe koşuyor

mediamarkt-globaltechmagazineTürkiye’de 10. yılını kutlayan MediaMarkt, pazar lideri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Avrupa’nın açık ara 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, Türkiye’deki 10. yılını Türkiye’de büyüyeceğini müjdeleyerek kutluyor. Müşteri memnuniyetini merkeze alan yaklaşımıyla yeni nesil elektronik perakendeciliğinin kurallarını belirleyen şirket, yatırımlarını artıracağını açıkladı.

Müşterilerin beklentileri ve ihtiyaçlarını dikkatle inceleyerek, son bir buçuk yıl içerisinde müşteri memnuniyeti skorunu 2 katına çıkardıklarını ve liderlik yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, “Türkiye’nin en büyük satış alanına sahip elektronik perakendecisi olarak 133 bin metrekarelik satış alanımızda 50 bine varan ürün çeşidini tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Ayrıca online kanalımızda da 9 bin çeşit ürün doğrudan tüketicilerle buluşuyor. En zengin ürün gamına sahip elektronik perakendeci olarak büyümeyi sürdürüyoruz,” dedi.

Çoklu kanal için yeni hizmetler geliyor

MediaMarkt olarak çoklu kanal stratejilerinin büyümenin önemli bir anahtarı olduğunu bildiklerini aktaran Gökyıldırım, “Müşterilerimizin büyük bir kısmının bir ürünü satın almadan önce internette araştırdığını sonrasında alışveriş deneyimini mağazada ya da online satış kanalımızda sonlandırdığını gözlemliyoruz. Bu konudaki tüketici davranışını yaklaşık 3 yıldır dönemsel olarak takip ediyoruz. Bu takiplerden elde ettiğimiz müşteri ihtiyaçlarını gözeterek, 2018 yılında Türkiye’deki çoklu kanal yapımızı geliştirmek için yenilikçi çözümlerimizi tüketicilerimizle buluşturacağız,” dedi.

Dijitalleşme yatırımlarını sürdürerek geçtiğimiz yıl 4 milyon Euro’luk yatırımla Türkiye’deki tüm mağazalarına elektronik raf etiketi yerleştiren MediaMarkt, tüketiciyi, sınırsız sayıda ürün gösterebilen dijital kiosklarla birlikte yenilikçi çözümler sunuyor. MediaMarkt mağazalarındaki elektronik fiyat etiketleri sayesinde tüm kanallarda en iyi fiyat politikası uygulayarak tüm noktaları anında güncelleyebiliyor ve tüketicilerin farklı kanallarda aynı fiyatları 1 dakika içerisinde görmesini sağlıyor.

Gökyıldırım, e-ticaret kanalındaki toplam ciromuz içerisindeki payını her geçen sene arttırarak bu oranı yüzde 10’lara ulaştırmayı hedeflediklerini belirtirken, kesintisiz çoklu kanal hizmeti ve dijitalleşme ile baştan sona servis ağının entegrasyonu gibi yatırım önceliklerini projelendirdiklerinin altını çizdi.

Son 18 ayda 18 mağaza açarak büyümeye devam ettiklerini vurgulayan Yenal Gökyıldırım, “Türkiye operasyonu olarak geçtiğimiz iki senedir üst üste Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Elektronik Perakendecisi olduk. MediaMarkt olarak müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımızın sonucunda son 22 aydır sektörün 2 katı üzerinde bir büyüme gösteriyoruz. Öte yandan, Türkiye’nin en hızlı ve istikrarlı büyüyen yeni nesil perakendecisi olmanın da gururunu yaşıyoruz,” diyerek sözlerini tamamladı.

Pieter Haas: “Türkiye, Avrupa’nın en büyük ikinci pazarı olacak”

Türkiye’de elektronik perakende sektörünün 40 milyar TL’lik büyüklüğü bulunuyor ve sektördeki büyüme oranının 2020’ye dek yüzde 5,9 olacağını öngörülüyor. Bu da MediaMarkt’ın faaliyet gösterdiği ülkeler arasında Türkiye’nin elektronik perakende pazarına ilişkin büyüme beklentisinin en yüksek olduğu ülke konumunda bulunduğuna işaret ediyor.

MediaMarkt’ın Türkiye’deki 10. yılı ziyaretinde konuşan 15 ülkede 1000’i aşkın mağaza ile faaliyet gösteren MediaMarktSaturn Retail Grup ve Ceconomy Holding CEO’su Pieter Haas, “Türkiye, şu anda Almanya’nın ve İtalya’nın ardından en büyük 3. pazar konumunda bulunuyor. 2020 yılına gelindiğinde, Türkiye’nin Avrupa’nın ikinci en büyük tüketici elektroniği pazarı olmasını bekliyoruz. MediaMarkt olarak ise Türkiye’de en çok tercih edilen elektronik perakendeci konumunda bulunarak pazar lideri olmayı hedefliyoruz. MediaMarkt Türkiye’nin özellikle son 2,5 yılda gösterdiği performansla liderliğe emin adımlarla ilerlediğini gözlemliyoruz,” dedi.

Türkiye’de uzun vadeli planlar yaptıklarını ve yatırımlarını hızlandırdıklarını dile getiren Haas, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Hem fiziksel mağazalarımız hem de e-ticaretteki çalışmalarımızla kısa süre içerisinde büyümeyi planlıyoruz. Bu büyümede hizmetlere ve çözümlere yaptığımız yatırımların payı çok büyük olacak. Biliyoruz ki dijital dünya yalnızca tüketici elektroniğini değil aynı zamanda perakende sektörünü de dönüştürüyor.”

Türkiye operasyonundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Haas, her çeyrek üzerine katarak başarıyla ilerlediklerini belirtti. Çoklu kanal stratejisinin en iyi uygulandığı ülkelerden biri olarak Türkiye’yi gördüğünü ifade eden Haas, ülkenin dinamik yapısının, teknolojiyi yakından takip eden ve genç nüfusunun bu başarıda çok etkili olduğunu aktardı. Pieter Haas, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Avrupa’nın lider elektronik perakendecisi olarak Türkiye’de de lider olmamak için hiçbir engel görmüyoruz. Uzun vadeli planlamamız ve yerel pazar dinamiklerine uygun stratejimizle pazar lideri olacağımızı öngörüyoruz.”

Teknoloji Makaleleri