Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Forcepoint kullanıcı davranışlarını analiz eden yeni çözümünü sundu

forcepoint-globaltechmagazineForcepoint, insan odaklı ürün portföyünde geçerli olmak üzere geliştirdikleri yeni özelliklerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Siber güvenlik alanında öncü şirketlerden biri olan Forcepoint bugün insan odaklı ürün portföyünde geçerli olmak üzere yeni ürün özelliklerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu yeni özellikler işletmeler ile devlet kurumlarının kritik görünürlük, verimlilik ve uygulama  becerilerini geliştiriyor.

Forcepoint tarafından geliştirilen Forcepoint Cloud Access Security Broker (CASB), Data Loss Prevention (DLP), Next-Generation Firewall (NGFW) ve User and Entity Behavior Analytics (UEBA) ürünlerinin tümünde kullanılmak üzere 40’tan fazla yeni yazılım ve donanım çözümlerini kullanıcılarının hizmetine sunuyor. Bu çözümler hızlı bir şekilde riskin tespiti ve ortadan kaldırılmasını sağlamak üzere işletmeler ile devlet kurumlarındaki tüm veri akışı ve kullanıcı davranışlarını daha iyi anlama fırsatı sağlıyor. Tüm bu özelliklerin bir araya gelmesiyle oluşan ‘İnsan Odaklı Sistemi’ sayesinde kullanıcılar farklı ağlar arasında etkileşime girdiklerinde kullanıcıyı direkt olarak koruma özelliği ile dikkat çekiyor.

Simplicity Credit Union firmasında Sistem Yöneticisi olan Thomas Frank, “Bugün kurumların kullanıcı riskine karşı koruma sağlayabilmesi her zamankinden daha büyük önem taşıyor. Kötü niyetle ya da kazayla tehlikeye atılan kullanıcılara ait özel bilgiler veri krallığının kapısını açacak temel anahtarı oluşturuyor. Bu kapsamda finans hizmetleri gibi fazlasıyla regüle edilen endüstrilerde çalışan ekiplerimizi eğitmeli ve çalışanlarımızla işletmemizi koruyabilmek için açıkça artık işlemeyen alışılagelen modellerden daha akıllı ve verimli stratejilerle teknolojileri kullanmalarını sağlamalıyız” diyor.

« İnsan Odaklı » yaklaşımıyla Forcepoint Siber Güvenlik ürünleri, maksimum dağıtım esnekliği düşünülerek geliştirildi. Bu sayede müşteriler tekil ürünlerini ya da tek bir mevcut siber güvenlik ortamına uygun olacak şekilde çoklu entegre teknolojilerini uygulamaya koyabilecekler. Örneğin bu ürünü kullanan müşteriler veri güvenliği sağlamak ve yasal uyum gerekliliklerini yerine getirmek için Forcepoint DLP gibi tek bir ürünü kullanmaya başlayabilir ve kurum içerindeki insan riskine bağlantısını anlayabilmek için UEBA becerilerini var olan sisteme entegre edebilirler. Müşteriler ayrıca buluttaki verileri belirleyerek korumak ve bulut uygulamalarına erişimi kontrol edebilmek için ayrıca Forcepoint CASB ürününü de eklemeyi tercih edebilir.

Forcepoint Global Teknolojiden Sorumlu Başkanı Nico Fischbach, “Bu yıl, en tepede  yer alan veri güvenlik ihlallerine bakıldığında siber güvenlik alanında bir paradigma değişikliğine ihtiyaç olduğu açıkça görülüyor. Günümüzde CIO ve CISO konumundakiler (Bilişimden Sorumlu Başkan) alışılagelen sistemlerin yetersiz kaldığı dünyada faaliyet gösterirken yeni güvenlik meselelerine müdahale etmek zorunda kalıyor.” diyor. Fischbach ayrıca “İçinde olduğumuz bu sürekli olarak değişen tehdit ortamı ise insanların asıl amacını anlayabilecek ve güvenlik anlamında müdahaleleri dinamik olarak adapte edebilme becerisine sahip olacak davranış odaklı güvenlik hakkında eşit boyutta dönüşüm sağlayacak bir bakış açısına gereksinim duyuyor. Bu çözüm siber saldırıları yola çıktıkları anda durduracak bir çözüm olarak öne çıkacak” dedi.

Siber Güvenlikte insan odaklı yaklaşımın önemi artıyor

Yeni « İnsan Odaklı Sistemin » işletmeler ile devlet kurumları açısından sunduğu özellikler ise şu şekilde öne çıkıyor.

Buluttaki verileri analiz ederek koruma sağlıyor

  • Artık Forcepoint DLP izinsiz kullanıcı veya cihazlarla hassas verilerin paylaşımını engelleyen ve yetkili/onaylı bulut uygulamlarındaki hassas verilere ilişkin görünürlük ile kontrol edebilme becerisini sunan Forcepoint CASBplatformunu sunuyor. Forcepoint bu arada Microsoft Office 365, Google G-Suite, Box ve Salesforce gibi lider kurumların bulut uygulamalarını da destekliyor. Hem yapılandırılmış hem de yapılandırılmamış verilere yönelik PreciseID (Net Kimlik) parmak izi teknolojisini kullanarak kritik önem taşıyan verileri de koruyabiliyor.
  • Forcepoint NGFW, hibrid bulut ortamları içerisinde kullanıcılar ile bilgileri birbirine bağlayan ve onlara koruma sağlayan yeni politikalar ve özellikler sunuyor. Bunlar arasında Microsoft Hyper-V özel bulut sistemleri ve Microsoft Azure kamuya açık bulutlardaki uygulamalara koruma sağlamak üzere entegrasyonlar, gölge IT ve yetkili bulut aplikasyon kullanımında görünürlük elde etmek için NGFW konsolu içerisinde yeni CASB özellikleri de bulunuyor. Ayrıca en son yapılan NSS Labs 2017 NGIPS testinde Forcepoint NGFW yüzde 100 kaçak tetkiki seviyesindeki sonucuyla en yüksek derecede güvenlik etkinliğine sahip olduğunu belgeledi.
  • Lastline tarafından desteklenen Forcepoint Advanced Malware Detection (İleri Kötücül Yazılım Tetkiki) ürünü artık Forcepoint Web Security Cloud (Web Güvenliği Bulutu) ve Email Security Cloud (Eposta Güvenlik Bulutu) platformlarını destekleyerek sınıfının en iyisi olmak üzere şifreli ve şifresiz trafikte kullanıcılara kötücül yazılım tetkiki imkânı da sunuyor.

Kullanıcıları koruyarak veri kaybı engelleniyor

Yeni kurum zaman çizelgesi ve akış analitik yöntemi özellikleriyle Forcepoint UEBA insan kaynaklı risklerle ilgili görünürlüğü ve bağlamı artırarak daha hızlı ve daha doğru müdahalelere olanak tanımak üzere gerçek zamanlı bir kavrayış edinmenizi sağlıyor. Platformla tümleşik olan kurum zaman çizelgesi, güvenlik ekiplerinin kronolojik olarak olayları yeniden yapılandırmalarına olanak tanıyarak düzensiz ve kuraldışı aktivitelere dayalı geliştirilmiş risk puanına katkıda bulunan bir özelliği devreye sokuyor. Ayrıca diğer uygulamalardan farklı olarak Forcepoint CRM, finans ve İK veri kaynakları gibi çoklu noktadan çekilen çok büyük miktarlarda veriyi artık analiz edebiliyor ve böylelikle günler veya aylar sonra değil, tam da ortaya çıktığı anda güvenlikle ilgili olayların gerçekleşmesini engellemek üzere hızlı iyileştirme ve onarım ile aralıksız risk skorlaması yapılmasına olanak tanıyor.

Teknoloji Makaleleri