Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fintech ekosistemi Asya pazarına açılıyor

fintech-globaltechmagazineKOOP, Singapur Fintech Derneği ile işbirliği yapacak. 

Türkiye, Doğru Avrupa, Avrasya ve Ortadoğu’daki Fintech ekosistemini geliştirmek ve etkileşimi artırmak amacıyla faaliyet gösteren KOOP ile Singapur Fintech Derneği işbirliği kararı aldı. 25 bin katılımcının yer aldığı Singapur Fintech Festivali’nde imzalanan işbirliği anlaşması, Türkiye ve EMEA pazarları ile Singapur Fintech ekosistemi arasındaki işbirliklerini artıracak.

Singapur Fintech Derneği (Singapore Fintech Association-SFA) ile fiziksel ve dijital fintech platformu KOOP işbirliği yapacak. Singapur’da imzalanan anlaşmaya göre SFA ve KOOP, FinTech ve Blockchain alanında ortak projeler ve girişimler geliştirecek; görüş ve bilgi alışverişi yapıp ortak etkinlikler düzenleyecek.

Singapur önemli bir FinTech merkezi konumunda

Singapur, Fintech inovasyonlarını ve Blockchain uygulamalarını destekleyerek dünyadaki önemli merkezlerden biri haline dönüştü. Küresel finans merkezleri endeksinde ön sıralarda yer alan Singapur, Merkez Bankası’nın (MAS) liderliğinde finansal süreçleri dönüştürmeyi ve yenilikçi teknolojilerle Singapur finans sektörünü büyütmeyi hedefliyor. MAS tarafından duyurulan 11 yeni projeyle ödeme sistemlerinin hızlandırılması, yapay zeka uygulamalarının finans sektörüne entegre edilmesi, varlık yönetim programlarının ve hacimlerinin büyütülmesi hedefleniyor. Singapur ekosistemini üyelik esaslı yapısıyla temsil eden ve işbirliklerinin önünü açan Singapur Fintech Derneği, Fintech ekosistemini yerel ve küresel olarak güçlendirme odağıyla faaliyet gösteriyor.

Fintech ve Blockchain ekosistemi EMEA bölgesinde büyüyecek

KOOP’un Kurucu Ortağı Demet Zübeyiroğlu, işbirliğine ilişkin “KOOP’un lansmanını 26 Eylül’de gerçekleştirdik. 26-27 Ekim’de uluslararası bir Blockchain konferansı düzenledik. Hedefimiz, Türkiye’de ve EMEA bölgesinde sağlıklı ve işbirliğine açık bir Fintech ekosistemi yaratmak. Ayrıca dünyada önde gelen Fintech merkezleri ile de işbirliklerini değerlendiriyoruz. Bu kapsamda ilk işbirliğimizi Singapur ile yapmaktan mutluyuz.” dedi.

Teknoloji Makaleleri