Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hewlett Packard Enterprise Yapay Zekayı Nimble ve 3PAR’a taşıyor

Hewlett Packard Enterprise-globaltechmagazineHewlett Packard Enterprise geliştirdiği yapay zeka makinesi ile en kritik süreçlerde rol oynayan InfoSight analitik yazılımında çalışmaya başlayacak.

Geçtiğimiz hafta yapılan duyuru ile Hewlett Packard Enterprise, geliştirilen yapay zeka ile flash storage teknolojilerinin harmanlanlanacağını söyledi. İlk aşamada InfoSight ile birlikte çalışacak olan bu yazılım, backup operasyonlarında kullanılacak.  InfoSight, Nimble Storege için önemli bir analitik kaynağı iken, artık hem 3PAR makineleri hem de flash storage kullanımları için bir yapay zeka makinesi olarak görevlendirildi. Somut olarak, yapay zekaya dayalı InfoSight Ocak ayı itibariyle kullanımda olacak ve 3PAR kullanıcıları bu yazılımdan ek ücretlendirme olmaksızın faydalanabilir.

InfoSight, halihazırda 10,000 adet HPE Nimble Storage sisteminde kullanılır durumda. Böylece bu rakama eş bir rakam, veriyi koruma ve problemleri çözme operasyonlarını yrtecek. Üstelik; halihazırdaki kullanıcılar HPE’nin yapay zeka plaformundan performans gelişimi, problem önleme, kaynak optimizasyonu gibi tecrübeleri de edinebilirler.  HPE’nin iddiasına göre yeni motor ile birlikte problem çözme, hata ayıklama gibi temel işlemlerle geçirilen vakit ve iş yükü üzerinde yaklaşık 10%’a yakın bir düşme sözkonusu. Mevcut teknolojilerle, bir hata giderme operasyonu ile geçirilen zaman 85% seviyesindeyken, InfoSight’a uygulanan yapay zeka ile birlikte 79%’a düşürülecek.

Hewlett Packard Enterprise’ın yapay zeka kullanımında “şimdilik” dar bir yelpaze görülmesine rağmen bu teknolojinin geniş platformlara yayılmasıyla birlikte yapay zeka destekli analitik yazılımlarının tüm veri merkezi ağında görülmesi hedefleniyor.

Ocak ayından itibaren 3PAR kullanıcıları da HPE’nin yeni yapay zeka platformundan ek ücret ödenmeksizin faydalanabilecekler.  Temelinde, performans odaklı çalışmasına karşılık problem çözme, problem giderme işlemlerine yoğunlaşıyor.  HPE’nin duyurusuna göre, InfoSight ile birlikte söz konusu yapay zeka teknolojisini Ocak 2018 itibariyle  kullanımda olacak.

Teknoloji Makaleleri