Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp Insight Berlin 2017 katılımcı rekoru kırdı

netapp-globaltechmagazineNetApp Insight, Barselona’ya taşınmadan önce dördüncü ve son defa olarak Berlin’de düzenlendi.

4 binden fazla katılımcısı ile NetApp’in EMEA bölgesindeki en başarılı teknoloji ve müşteri etkinliği olan NetApp Insight’ın bu yılki sloganı “Dünyayı Veriyle Değiştirin” idi. Slogan, müşteri, çalışan, cihazlar, sensörler, algoritmalar ve uygulamalar gibi birçok kaynağın ürettiği dijital hale getirilmiş verinin dönüştürücü gücüne dikkat çekiyor.

NetApp konferansın ilk gününde verinin yön verdiği bir dünyanın ayrıntılarını paylaşırken Netapp Müşteri İlişkileri ve Saha Çalışmaları Başkan Yardımcısı Henri Richard sahneye çıkarak IDC ile birlikte gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Bu araştırmaya göre Veriyle Büyüyenler olarak adlandırılan kurumlar yeni pazarları etkileyecek dijital teknolojileri daha yıkıcı bir şekilde kullanırken üç kata varan çalışan üretkenliği, müşteri kazanımı ve artırılmış karlılık elde ediyorlar.

Bunların dışında tüm dünyayı kapsayan veriye teknolojik yaklaşımların da mercek altına yatırıldığı etkinlik altyapı ve uygulamaları akıllı bir şekilde kullanıp veriden değer elde etmenin karşılaşılan ana zorluklardan bir tanesi olduğunu gösterdi. NetApp’in sunduğu Data Fabric stratejisi sürekli ve entegre veri hizmetleri ve uygulamaları sayesinde müşterilerine doğru cevapları sunup veri görünürlüğü, iç görü, veri erişimi ve kontrolü, veri koruması ve güvenliği gibi alanlarda avantaj sağlıyor. Demo tanıtımları ile paylaşılan bilgiler ışığında hiper bütünleşik altyapı teklifleri ile güçlendirilmiş altyapılarda hangi çözümlerin hangi işlevleri güçlendirdiği gösterildi. Ayrıca, NetApp’in hibrit bulut dünyasındaki veri otoritesi olması, bulut geçitleri, uygulamaları ve hizmetlerinden oluşan güçlü hibrit bulut portföyü de konuşulanlar arasındaydı.

Insight 2017’yi değerlendiren EMEA Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Alexander Wallner şunları söyledi: “Almanya’nın başkentindeki son Insight etkinliğimiz bizim için duygusal bir yol ayrımı ifade ediyor. Dört sene önce Data Fabric henüz daha emekleme aşamasındaydı ve endüstrinin temel tüketimi açık buluta yönelikti. Bugün ise daha çeşitli, dinamik, dağıtık ve dijitalleşmiş bir dünyanın karşımıza çıkardığı zorlukları birçok farklı yol ve çözüm ile aşmaya çalışıyoruz. Değişmeyeceğine emin olduğumuz gerçek şu: Bulut bir yolculuktur, NetApp de hangi yolu seçerseniz seçin yardım için her zaman yanınızdadır.”

NetApp Insight Berlin’den satırbaşları şunlar:

  • 1000’den fazla yeni sertifikasyon
  • 430 Breakout Oturumu
  • 1300 Hands On Labs
  • Rise Against Hunger’a yapılan 7000 Euro değerinde bağış
  • 55 milyon Twitter takipçisi
  • 16000 sosyal medya paylaşımı

Teknoloji Makaleleri