Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcısı Andy MacDonald oldu

Citrix-Andy-MacDonaldCitrix, Gelişen Pazarlar Bölgesi için Andy MacDonald’ın Başkan Yardımcısı olarak atandığını duyurdu.

MacDonald, Citrix’e 30 yıllık Avrupa ve gelişen pazarlardaki yöneticilik deneyiminin yanı sıra, ağ ve bulut gibi alanlarda çok kültürlü ekiplere liderlik etme ve zorlu ortamlarda işi büyütme konusunda uzmanlığını da taşıyacak. Yeni görevinde Citrix EMEA Başkanı Sherif Seddik’e raporlayacak olan MacDonald, Citrix satış ve hizmet operasyonlarının bu bölgede büyümesinden ve gelişiminden, gelir artırımından, agresif bir büyüme stratejisi uygulanmasından ve şirketin değerli ortak ekosistemin geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Citrix, müşterilerine ve iş ortaklarına karmaşık bulut ortamlarına geçme, adapte olma ve yönetme konularında daha iyi hizmet verebilmek için Gelişen Pazarlar bölgesini oluşturdu. Bu bölge şu alanlardan oluşuyor: Rusya ve BDT; Doğu Avrupa (Türkiye, İsrail ve Güneydoğu Avrupa dahil); Orta Doğu ve Kuzey Afrika; ve Sahra altı Afrika.

Citrix EMEA Başkanı Sherif Seddik, yeni görevlendirme ile ilgili şunları söyledi: “MacDonald’ın tecrübesi ve uzmanlığı, gelişen pazarlardaki birçok müşterimiz için bulut yolculuğunda çok değerli bir destek sağlayacak. Aynı zamanda, yeni satış bölgesi, Citrix’in daha geniş ya da daha olgun pazarlar için tasarlanmış pazara giriş stratejileri uygulamak yerine, MacDonald ve ekibinin bu pazarlara yaklaşmanın daha yenilikçi yöntemleri yaratma yeteneklerini kazanmasına da olanak tanıyacak. MacDonald’ın işimizi ileriye götürme ve Citrix’in bulut-merkezli geleceğine ulaşmasına yardımcı olma konusunda başarılı olacağına eminim ve heyecanlıyım.”

Citrix’e katılmadan önce MacDonald, Dubai’de Cisco Systems bünyesinde 2008 yılından beri çeşitli görevlerde bulunurken en son olarak Ortadoğu, Afrika ve Rusya Global Servisler Hizmet Sağlayıcı Satışları bölümünde Başkan Yardımcılığı görevini yürüyütordu. Bu görevinde, bölgedeki Cisco Hizmet Sağlayıcı Satış stratejisini oluşturmaktan ve yönetmekten sorumlu idi. MacDonald bundan önce ise, 1992’de İngiltere’de Internetwork Support Limited’i (ISL) kurdu ve bu şirket Avrupa’daki en büyük ve en tanınmış ağ şirketlerinden birine dönüştü. ISL’nin 2001’de ThruPoint’e satışı üzerine, EMEA’da 2008 yılına kadar birleşik organizasyonu yönetti. MacDonald, kariyerine ise Glasgow, Londra ve Paris’te BT’de çeşitli teknik ve yönetsel görevlerde bulunarak başlamıştı.

Andy MacDonald, yeni göreviyle ilgili şöyle konuştu: “Citrix’e katılmak için gerçekten çok heyecanlı bir zaman. Günümüzde işler giderek dijital ve sanal hale geliyor. Üretken olmak için, farklı cihazlar ve platformlar arasında kesintisiz bir kullanıcı deneyimine ihtiyacımız var. Gelişmekte olan pazarlardaki işletmeler, insanların üretken olması gereken uygulamaları, verileri ve hizmetleri bir araya getiren kapsamlı ve güvenli dijital çalışma alanlarını oluşturarak geleceği yeniden düşünmeye çalışmaktadır. Karmaşık bulut ortamlarını benimsemek ve yönetmek, kuruluşlar için yüksek önceliğe sahip ve Citrix’in bu yolculukta yeni pazarlardaki müşterilerimize yardımcı olması için önemli bir fırsat sunuyor” diyor.

Teknoloji Makaleleri