Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

MyFitnessPal 150 milyon kullanıcının verilerini çaldırdı

myfitnesspal-globaltechmagazineUnder Armour, yaklaşık 150 milyon MyFitnessPal kullanıcısını etkileyen bir güvenlik ihlalini ortaya çıkardı.

Açıklamanın dün gerçekleşmesine rağmen, bu durumun Şubat ayının sonlarında gerçekleştiği ifade edildi. 25 Mart günü yetkisiz veri erişiminin farkına varan firma, bu konunun araştırılmasına yardımcı olmak için bazı veri güvenliği firmaları ile irtibata geçti.

Şu anda soruşturma tamamlanmadı, ancak Under Armour 150 milyon MyFitnessPal kullanıcısının hesabının etkilendiğini ifade ediyor. Bilgisayar korsanlarının bu güvenlik ihlali ile, e-posta adresleri, kullanıcı adları ve karma şifreler de dahil olmak üzere bir çok veriyi elde etmiş olabileceği söylenenler arasında.

En azından kullanıcıların uygulama içi ödeme bilgilerinin farklı bir havuzda toplanmış olması hackerların bu bilgilere erişememiş olmasını sağladı.

Bu güvenlik ihlalinden etkilenen kullanıcılar bugün itibariyle hesaplarının ve bilgilerinin ele geçirildiğini bildiren bir e-posta almaya başladılar. MyFitnessPal, önlem olarak kullanıcıların en kısa sürede hesap şifrelerini güncellemeleri gerektiğini ifade etti. Gerçekleşen bu veri ihlali ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Teknoloji Makaleleri