Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kablosuz iletişim teknolojisi yapay zeka ile desteklenecek

yapay-zeka-globaltechmagazineMitsubishi Electric yapay zeka ile desteklenen akıllı kablosuz iletişim teknolojisi geliştiriyor.

Akıllı telefonlar, giyilebilir cihazlar, pille çalışan sensörler gibi kablosuz IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazlarına yönelik artan talep, birden fazla frekans bandını ve iletişim standardını aynı anda destekleyebilen daha küçük ve güç açısından daha verimli cihazları bir gereklilik haline getiriyor. Teknoloji öncüsü Mitsubishi Electric, bu noktadan hareketle IoT ekipmanlarının güç verimliliğinin artırılmasına, çok küçük boyuta indirilmesine ve küreselleştirilmesine katkıda bulunan akıllı kablosuz iletişim teknolojisi geliştiriyor.

Otomatik optimizasyon yapabilen dünyanın ilk kablosuz iletişim teknolojisi

İnovatif ürün ve çözümleri ile dikkat çeken Mitsubishi Electric, hem performansı hem de kapasiteyi artırmak için tescilli yapay zeka teknolojisi Maisart ve ileri dijital teknolojisini kullanarak otomatik optimizasyon yapabilen dünyanın ilk kablosuz iletişim teknolojisini geliştirdi. Gerçekleştirdiği testlerde amplifikatörün normal kazanımın iki katına ulaştığını ve geleneksel sistemlerle kıyaslandığında güç verimliliğini yüzde 20 iyileştirdiğini kanıtladı. Bu yeni teknoloji ile Mitsubishi Electric; güç tüketiminin önemli oranda azaltılmasına, çok küçük boyuta indirilmesine, birden fazla iletişim standardı ve mevzuatına yönelik çok bantlı IoT ekipmanlarının küreselleştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

5G ile uyumlu teknoloji

Amplifikatörün giriş sinyalini ve birçok gerilim kontrolünü akıllı olarak kontrol etmek ve otomatik optimize etmek için özel yapay zeka algoritmasını kullanan teknoloji, hem yüksek hem düşük çıkışlı güç için uygulanabiliyor. Geleneksel teknolojiyle çalışan amplifikatörlerle kıyaslandığında iletişim ekipmanındaki güç tüketimini düşürüyor. Mevcut donanım yapılandırmasında Mitsubishi Electric’in yapay zeka amplifikatörü 3,8 GHz’ye kadar olan frekansları destekleyebiliyor. Bu da 5G ile kullanım için uygunluk sağlıyor.

Programlanabilir dijital kodlayıcı

Mitsubishi Electric’in tüm dijital verici teknolojileri, tek bir devrede üç adede kadar rastgele çalışan frekans ve iletişim standardını eş zamanlı olarak desteklemek için yazılım kontrolü kullanıyor. Geleneksel analog vericiyi basitleştirilmiş bir çözümle değiştiriyor. Bu çözüm, yapay zeka ve yazılım tanımlı radyo ile kolaylıkla yapılandırılabilen yenilikçi bir programlanabilir dijital kodlayıcı olarak öne çıkıyor.

Teknoloji Makaleleri