Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kaspersky, blockchain çözümlerinin geliştirilmesine destek olacak

kaspersky-globaltechmagazineKaspersky Lab, dünyanın en büyük blockchain girişimi Ethereum Alliance’a katılarak blockchain çözümlerinin geliştirilmesine destek olacak.

Kaspersky Lab Yatırım ve İnovasyon Birimi Lideri Vartan Minasyan, “Bitocin’e gösterilen ilgi, blockchain teknolojilerinin kripto para birimlerinin dışında sunduğu diğer fırsatların unutulmasına yol açıyor. Bitcoin’in blockchain teknolojisine ihtiyacı var. Bunu akılda tutmak önemli. Birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Enterprise Ethereum Alliance üyeleriyle iş birliği yapmak, blockchain çözümlerimizi geliştirmemize ve insanlara blockchain teknolojilerinin faydalarını anlatmamıza yardımcı olacak.” dedi.

Kaspersky Lab yaklaşık üç yıldır hem kendi ekiplerinin hem de dışarıdan bazı ekiplerin yeni fikirlerini ve teknolojilerini Business Incubator bünyesinde destekliyor. Desteklenen projeler arasında blockchain tabanlı çalışmalar da bulunuyor. Bu projelerden biri olan Polys, şeffaf kripto algoritmalarla desteklenen güvenli bir oy verme sistemi. Bu sistem tüm işlemlerin blockchain üzerinde kaydedilmesini, saklanmasını ve sayılmasını sağlıyor. Ethereum tabanlı olan Polys, ağdaki tüm katılımcıların verilen oyların doğruluğunu kontrol edebilmesini mümkün kılıyor.

Enterprise Ethereum Alliance; Fortune 500 şirketlerini, başarılı teknoloji geliştiricilerini ve araştırma kurumlarını bir araya getirerek blockchain çözümlerinin uygulama yöntemlerinin paylaşılmasını ve tartışılmasını sağlıyor. Farklı grup etkinliklerine katılan ve tecrübeli pazar oyuncularıyla birlikte çalışan üyeler yenilikçi teknolojilerde güvenliği sağlamak için de adım atıyor.

Teknoloji Makaleleri