Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Mobil dostu içerik oluşturmanın 4 kriteri

mobil-globaltechmagazineMobil uyumlu web sitesi hazırlarken trafiği ve etkileşimi artırmak için doğru içerik yapılandırması önem taşıyor.

Japonya’nın en büyük dijital reklam teknoloji şirketi FreakOut, mobil dostu içerik geliştirmek için mobil uyumlu web sitesi dışında dikkat edilmesi gerekenleri açıklıyor.

Türkiye’de mobil trafiğin yüzde 62’ye yükseldiğine dikkat çeken FreakOut Türkiye Ülke Müdürü Okay Tuğ, “Mobil cihazlardan erişilebilir olmak hem içerik geliştiriciler hem de ticaret yapanlar için en önemli bir fırsat sunuyor. Genellikle mobil stratejisi dendiğinde yalnızca web sitesinin mobil uyumlu olmasından söz ediliyor ancak içeriğin de mobil uyumlu olması çok önemli. Bir saniyelik bir düşüş dönüşüm oranının yüzde 7 düşmesi anlamına geliyor” dedi.

Okay Tuğ, mobil dostu içerik geliştirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralıyor:

  • İçeriğiniz ilk bakışta anlaşılmalı. Mobil cihaz kullanan hedef kitle web sitesine geldiğinde tek dikkat edilmesi gereken durum yükleme süresi değil. Kitlenin vermek istediğiniz mesajı ne kadar hızlı aldığına dikkat etmelisiniz. Her zaman kısa olmak zorunda değil ama mesajın özünü hemen anlaşılır bir şekilde vermeli.
  • Görsel olarak sade olmalı. Eğer anlatacaklarınızı yazmak zorundaysanız da seçeceğiniz font kolay okunmalı ve mümkün oldukça ara başlıklarla okuru rahatlatmalısınız. Elbette kullandığınız görsellerin de hızlı yüklenmesi büyük önem taşıyor.
  • Tüm web sitesinin mobil uyumlu olduğundan emin olun. Genelde yapılan hatalardan biri de web sitesinin ana sayfasını kusursuz hale getirmeye çalışırken alt sayfaların göz ardı edilmesi. Tüm sayfaların uyumlu olduğundan emin olun. Sayfaya gömülen içeriklerin 5.5 inçlik bir akıllı telefon ekranında görüntülenmeye uygun olduğunu kontrol edin. Mümkünse hem ekibiniz hem de şirket dışından gözlerin platformu gözden geçirmesine olanak tanıyın.
  • Birden fazla formatta içeriklerinizi yaratın. Mobil web sitenize daha fazla trafik çekmenin yollarından biri de ziyaretçiler için farklı formatlar hazırlanmasından geçiyor. Örneğin bir video gösterimi için kısıtlı bir depolama alanı ya da kaynağınız varsa benzer bilgileri bir infografikte de verebilmelisiniz.

Teknoloji Makaleleri