Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Ofisinizdeki yazıcınız veri güvenliği için bir tehdit olabilir

veri güvenliği-globaltechmagazineCanon, ofisteki veri güvenliği için yazıcıların önemine dikkat çekiyor.

Zararsız gibi görünen yazıcılar aslında ofisteki en önemli ağlardan bir tanesini oluşturuyor. Yoğun ofislerde oldukça fazla bağlantı kuruluyor ve bu durum siber saldırılar için yüksek risk oluşturuyor. Bu sebeple verimli belge işleme ve üstün güvenlik konusu önem kazanıyor.

IoT Nesnelerin İnterneti

Son dönemlerde sıklıkla gündeme gelen IoT (nesnelerin interneti), artık hayatımızın her alanında yer alıyor. Evde olduğu kadar iş hayatında da birçok cihazı birbirine bağlayarak en önemli anlarımıza dahil olan IoT, iş hayatına kattığı kolaylığın yanı sıra ofiste veri güvenliği konusunu da gündeme getiriyor. İnternet üzerinden birbirine bağlı mobil cihazların kullanımı konusunda güvenlik önlemleri alınmazsa önemli verilerin ofis dışına sızma olasılığı artıyor. IoT, ofislerin işletim sistemlerine yabancıların girmesine de sebebiyet vererek ofislerin sistemlerini siber saldırıya açık hale getiriyor.

IoT, Yazıcınız İçin Güvenlik Tehlikesi Taşıyorsa

IoT aracılığıyla yazıcılar ile ilgili en çok bir işinin başkasına ait belgeyi yazıcıdan alması, yazıcı ayarları güvenli değil ise basılacak belgelerin değiştirilmesi dışarıdan firmalara sızabilecek siber korsanların ağ trafiğini izlemeleri ve parola konulmamış yazıcılardaki belgeleri almaları sorunları yaşanıyor.

Yazıcıların güvenlik sisteminin ofisteki veri gizliliği için çok önemli olduğunu vurgulayan Canon Eurasia Ofis Ürün Grubu Ürün ve İş Geliştirme Yöneticisi Alper Işıkel, “MFP’ler, PC ve sunucular gibi bir ağ üzerinde çalışırlar, internete bağlanabilirler ve sabit disklere veri kaydedebilirler. Organizasyonlar bu cihazları altyapılarına ekledikleri zaman, işletmenin genel güvenlik stratejisinin bir parçası olarak ele alınmaları gerekir. Burada dikkat edilmesi gerekenler gizlilik ile işletmenin ağ sistemlerinin bütünlüğü ve işlerliğidir. Yazıcılar, kuruluşun en gizli bilgilerini içeren belgelerin en önemli araçlarından bir tanesidir. IoT, internetin nesneleri, bağlı yazıcılar ve tarayıcılar, gerekli güvenlik önlemleri alınmazsa kurum ve kuruluşlar için büyük bir tehlike oluşturur. Ofisteki veri güvenliğini sağlamak için yazıcıların yazılım sistemlerinde ve bağlı oldukları ağda parola ve benzeri güvenlik önlemleri alarak cihazlar, dışarıdan saldırılara karşı korunmalıdır. Ayrıca, çalışanların bilgisayarlarındaki sabit disklerin şifrelenmiş olduğundan emin olunmalıdır” diye belirtti.

Teknoloji Makaleleri