Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix Analytics ile güvenlik tehditlerine proaktif yaklaşım

citrix-globaltechmagazineCitrix Analytics, makine öğrenimi ve yapay zeka ile iç ve dış güvenlik tehditlerine karşı koruma sağlarken veri kaybı ve kimlik avı saldırılarını önlüyor.

Citrix’in yeni Analytics Hizmeti, şirket çapında kullanıcı ve varlık davranışlarını, sistem güvenliğini, performans ve operasyonları görmede şeffaflık sağlarken IT altyapısını da basitleştiriyor. Anormal davranışları ve potansiyel tehditleri tespit etmek için makine öğrenimi ve yapay zeka kullanan Citrix, müşterilerin iç ve dış tehditleri proaktif bir şekilde tanımlayıp yönetmesine yardımcı olmak için bulutta ve şirket içi sistemlerde toplanan bilgilerden yararlanıyor. Citrix Analytics müşterilerin risk temelli bir güvenlik modeli benimsemelerine olanak tanıyor. Aynı zamanda kullanıcıların veriye hızlı erişme ihtiyacı ile IT’nin ortam güvenliğini sağlama ihtiyacını dinamik bir şekilde dengeliyor.

Bu yeni hizmet, zararlı aktivite ve veri sızıntılarını tespit etmek ve önlemek için kullanıcı etkileşimini bulut hizmetlerimiz ve diğer ürünlerimiz üzerinde yer alan uygulamalar, cihazlar, ağlar ve verilerle güvenli bir şekilde bir araya getirip ilişkilendiriyor. Verilere erişimin ve verilerin konumunun uçtan uca görülebilmesi sayesinde Citrix Analytics, kuruluşların veri hareketlerini uç noktalar arasında, veri merkezlerinde, mobil, hibrit ve çoklu bulutta takip edip yönetebilmelerini sağlıyor. Veri kaydı ve erişim taleplerinin şeffaflığı, müşterilerimizin HIPAA, Sarbanes-Oxley (SOX) ve GDPR dahil olmak üzere farklı güvenlik standartları ve düzenlemeleri kapsamında güvenlik ve gözetim yükümlülüklerini yerine getirmek için veri akışlarını anlamalarına yardımcı oluyor.

Citrix Gizlilik ve Dijital Risk Baş Sorumlusu Peter Lefkowitz, şunları söylüyor: “GDPR’nin yürürlüğe girmesine sadece bir ay varken şirketler verilerinin nerede olduğunu, kimlerin verilere erişebildiğini bilmeye ve uygun teknik ve kurumsal güvenlik kontrollerini hayata geçirmeye odaklanmalı. Citrix Analytics hizmeti, müşterilerimizin güvenliği kendi sistemlerine göre tasarlamalarına ve verilerin güvenliğini sürekli olarak takip edebilmelerine yardımcı olur.”

Hizmet, kapalı döngülü sistemde kullanıcı ve varlık (veya “nesne”) hareketlerine dair özgün ve kapsamlı bir görünürlük oluşturmak için uygulama ve belge erişimi, cihaz kullanımı ve ağ trafiği verilerini kullanır ve bağlam tabanlı güvenlik denetimlerini etkin kılıyor. Bu hizmetin sunduğu davranışsal bilgiler kuruluşlara yönelik yapılan phishing ve fidye yazılım saldırılarının hafifletilmesi dahil olmak üzere, anormal olabilecek davranışları izlemek, tespit etmek ve işaretlemek için proaktif bir yöntem sağlıyor.

Citrix Güvenlik ve Bilgi Baş Sorumlusu Stan Black ise şunları söylüyor: “Citrix, müşterilerin kötü oyuncuları şirket uygulamalarından ve verilerinden uzak tutabilmeleri için tasarlanmış sağlam bir güvenlik modelini hayata geçirmelerini sağlıyor. Citrix Analytics hizmeti, her bir müşteriye verilerinin nerede olduğu ve bunlara kimlerin erişmeye çalıştığının bilgisi de dahil olmak üzere, kuruluşlarına dair eşsiz bilgiler sağlamak için makine öğrenimi ve yapay zeka kullanır. Müşteriler bu bilgileri saldırılara karşı proaktif bir şekilde savunmaya geçmek ve veri sızıntısına karşı korunmak için anormal davranışları işaretlemede kullanabilirler.”

Citrix Analytics, şu anda sınırlı ön izleme sürümüyle hizmetinizde. Tam sürümün bu yılın ikinci çeyreğinde çıkarılması hedefleniyor.

Teknoloji Makaleleri