Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

n11Faturam ile e-Fatura’ya gönüllü geçiş yapan şirket sayısı 150’yi aştı

Digital-Planet-globaltechmagazineDigital Planet ve n11.com ortaklığıyla hayata geçen n11Faturam uygulaması e-Fatura’ya gönüllü geçiş yapan firma sayısını kayda değer bir oranda artırıyor.

e-Dönüşüm uygulamaları, dijitalleşme stratejisi kapsamındaki oldukça önemli konular arasında yer alıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) bu yıl açıkladığı üzere, e-Fatura mükelleflerinin yanı sıra tüm şirketlerin bu süreçlere adapte olması dijital çağda doğal bir ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor. e-Fatura’ya gönüllü geçiş şirketlere, dijitalleşmenin getirdiği kolaylıklarla erkenden tanışma fırsatı sunuyor. e-Dönüşüm uygulamaları dijitalleşme süreçlerini hızlandırırken; ücretsiz altyapı destekleri ve geliştirilen uygulamalarla da e-Dönüşüm stratejilerinin gerçekleştirilmesini destekliyor.

2018 Ocak ayında uygulanmaya başlayan n11Faturam sistemiyle 150’yi aşkın firmanın e-Fatura’ya geçiş yaptığı görülüyor.  Digital Planet CEO’su Şerif Beykoz, “Yıllık 1 milyara yakın fatura işleme hacmine sahip bir şirket olarak, e-Fatura uygulamasının avantajları göz önüne alındığında bu sayının daha da artacağına ve Türkiye’de bu sürece adapte olmayan şirketin kalmayacağına inanıyoruz” diyor.

Digital Planet ve n11.com’un ortak çözümü n11Faturam; şirketlere daha az maliyet, zamandan tasarruf, fatura saklamada güvenlik gibi avantajlar sunuyor. Faturaların kolayca oluşturabilmesi, oluşturulan faturaların anında e-mail yoluyla müşterilere iletebilmesi, eski faturaların dijital ortamda saklanabilmesi ve gerektiğinde hızlıca bulunabilmesi de bu avantajlar arasında yer alıyor.  Şerif Beykoz e-Fatura mükellefi olmayan 150’yi aşkın firmanın e-Fatura ve e-Arşiv sistemine Digital Planet altyapısıyla geçiş yaptığını belirterek n11.com’un bu süreçte yaptığı etkinliklerle verdiği desteği şu şekilde vurguluyor: “n11.com gerçekleştirdiği etkinliklerde  bu uygulamayı iş ortaklarına sıkı bir şekilde duyurdu. Türkiye genelinde düzenlediği e-Ticaret etkinliklerinde e-Fatura sisteminin avantajlarını ve uygulama yöntemlerini hem iş ortaklarına hem de potansiyel müşterilere anlattı ve onları en doğru şekilde yönlendirdi. n11.com’un adımları şüphesiz sürecin hızlanmasını ve bu sayıya ulaşmamızı sağladı. n11Faturam uygulamasıyla e-Fatura’ya gönüllü geçişte bir destekçi pozisyonunda olmaktan memnuniyet duyuyoruz. 200’den fazla farklı sistem ve ERP ile 150’yi aşkın şirketi sorunsuz ve hızlı bir şekilde e- Fatura’ya entegre etmek ve geçiş sürecini güvenilir bir şekilde tamamlamış olmak gurur verici.”

e-Fatura’ya kayıtlı şirketlere Ocak 2019’a kadar e-Arşiv ve e-İrsaliye zorunluluğu getiriliyor

GİB, elektronik belge uygulamalarının yaygınlaştırılması stratejisi çerçevesinde daha önce yayınladığı tebliğde e-Fatura mükelleflerine yönelik düzenlemelerini duyurmuştu. Bu çerçevede yeni bir tebliğ taslağı yayınlayan GİB, e-Ticaret aracı hizmet sağlayıcıları, internet reklamcılığı hizmet aracıları ve internet ortamında ilan yayınlayan mükelleflere Ocak 2019 tarihine kadar e-Arşiv uygulamasına geçiş zorunluluğu getiriyor. Ayrıca yayınladığı bir başka tebliğ taslağında ise e-Fatura’ya geçiş yapmış şirketlere e-İrsaliye’ye geçişi zorunlu olacak. Digital Planet CEO’su Şerif Beykoz, GİB’in zorunlu kıldığı bu dönüşüm uygulamalarının aslında pek çok avantajının bulunduğunu ve gönüllü geçişin bu süreçlerde de firmaların yararına atılacak bir adım olduğunu belirterek şunları söylüyor: “ e-Arşiv hizmeti kağıt nüsha saklama zorunluluğu olmamasıyla yerden tasarruf sağlıyor; böylece ofis alanınızı daha verimli kullanmış oluyorsunuz. Operasyonel süreçler zaman ve maliyet kaybını ortadan kaldırırken, bulut uygulamamızla istenen e-Arşiv faturaya her yerden kolay ve hızlı erişim sağlanabiliyor. Bu avantajlar göz ününe alındığında, firmaların bu süreci gönüllü olarak tamamlaması yaşanacak sıkışıklıkları da engelleyecek, bu avantajlardan daha erken yararlanmalarını sağlayacaktır. Gönüllü geçişi düşünen tüm şirketlere bu doğrultuda hareket etmelerini ve pek çok olanağı bulunan bu uygulamalara kısa zamanda entegre olmalarını öneriyoruz.”

Teknoloji Makaleleri