Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware, Virtual Cloud Network vizyonunu açıkladı

VMware-globaltechmagazineKurumsal yazılım alanının yenilikçi öncülerinden VMware, networkingin geleceğine dair vizyonunu açıklayarak Virtual Cloud Network’ü tanıttı.

Virtual Cloud Network, günümüz hiper-dağıtık dünyasında, kurumların tüm network genelinde uygulamalar, veriler ve kullanıcılar arasında bağlantı kurmalarını ve güvenliği sağlamalarını mümkün kılacak dijital bir kurumsal sistem sunuyor.

VMware bu vizyonu gerçekleştirmek için yazılım tanımlı veri merkezi, şube, bulut ve telekominikasyon ortamları genelinde uygulamaların ve verilerin kesintisiz, geniş kapsamlı bağlantısı ve güvenliğini sağlayacak VMware NSX networking ve güvenlik portföyünü duyurdu. Dijital dönüşüm ve yenilikçi teknolojinin global öncüleri VMware’nin bu vizyonuna ve NSX portföyü lansmanına desteklerini ifade ettiler.

The NSX portföyünün kaynak yaturumlarıyla birlikte sunduğu yeniliklerden bazıları şöyle:

  • VMware NSX Data Center ve VMware NSX Cloud’un VMware NSX SD-WAN entegrasyonu
  • Microsoft Azure’da çalışan uygulamalar için NSX Cloud desteği
  • Konteynerleştirilmiş bulut içinde çalışan ve bare metal uygulamaları için NSX Veri Merkezi desteği
  • NSX Veri Merkezindeki dağıtık iş yükleri için Telco/NFV ve networking performans optimizasyonları

VMware Ürün ve Bulut Hizmetleri Direktörü Rajiv Ramaswami “Networking’in geleceği yazılım, geleceğin networkü de Virtual Cloud Network’tür. VMware müşterilerine uygulamaları ve kullanıcıları arasında bağlantı kurmaları ve güvenliği sağlamaları için yarının yazılım tanımlı Virtual Cloud Network’ünü bugünden kurmalarına yardımcı oluyor. Yeni NSX networking ve güvenlik portföyü sayesinde müşterilerimize yazılım tabanlı, esnek, programlanabilir ve doğası gereği daha güvenli bir dijital iş sistemiyle Virtual Cloud Network’ü kurmalarına yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.

Virtual Cloud Network: Önümüzdeki 20 Yılın Yeni Network Yaklaşımı

Şirketler, müşterileri, paydaşları ve çalışanları için daha iyi çözümler sunabilmek ve daha iyi iş sonuçları elde etmek için dijital dönüşüme yatırım yapıyor.  Şirketlerin merkezileşmiş veri merkezlerinden çok dağıtık uygulamalara ve uç bilişimdeki veri merkezlerine yönelmesiyle bu çabalar networking ve güvenlik çözümlerinde yeni bir seviyeyi beraberinde getiriyor.

Virtual Cloud Network, iş yükünün büyük çoğunluğunun veri merkezlerinin dışına taşındığı bir çağda, şirketlere uygulamalar ve veriler arasında bağlantı kurmalarını, uygulama ve verilerin servisini iyileştirmelerini ve daha iyi bir güvenlik elde etmelerini sağlıyor. Virtual Cloud Network aracılığıyla müşteriler, nerede olurlarsa olsun uygulamalara ve verilere hizmet sunabilecek uçtan uça yazılım tabanlı ağ mimarisi elde edebilecekler. Virtual Cloud Network, global ölçekte uçtan uça çalışarak, bulunulan konumdan ya da fiziksel altayapıdan bağımsız olarak uygulamalar ve veriler için kesintisiz, geniş kapsamlı bağlantı ve güvenlik sunacak. Virtual Cloud Network şirketlerin rotalarını dijital işletmeciliğe çevirmelerine imkan tanıyacak ve bugünün mevcut networking teknolojilerinin değerini kullanarak network karmaşıklığını önemli ölçüde azaltarak dijital dönüşümden tam fayda sağlamalarına imkan tanıyacak.

VMware Yazılımda Networking ve Güvenlikle İş Dönüşümünü Bir Adım Öteye Taşıyor

VMware NSX networking ve güvenlik portföyü, Virtual Cloud Network’ün bağlantısı, güvenliği ve çalışması için ortak bir işletim ortamı sağlıyor. Portföy, veri merkezi, şubeler, bulut ve telekomünikasyon ortamları için yeni ve geliştirilmiş özellikler içeriyor ve geleneksel ve modern uygulama çerçeveleri için desteği geliştiriyor. VMware NSX portföyü sayesinde müşteriler özel veri merkezleri, AWS, Azure ve IBM Cloud genelinde kesintisiz networking ve güvenlik yönetimiyle tanışacak.

Network İşlemleri, Yönetim ve Görünürlük

VMware, müşterilerinin 360 derece görünürlüğe sahip operasyonel otomasyon yoluyla performans geridönüşleri sağlayan tamamen kapalı döngü, hedef tabanlı bir sistem ve proaktif ve öngörü odaklı analizler sayesinde hızlı çözüm olanakları elde etmelerini sağlar. VMware vRealize Network Insight, müşterilere özel ve genel bulut ortamlarıyla sanal ve fiziksel ortamlarda konumlandırılmış servisler içindeki tüm bileşenlere dair tam bir görünürlük imkanı sunar. VMware vRealize Suite, kapalı döngünün kaynak ve hizmet organizasyon işağlarına entegrasyonu için önceliklendirilmiş uyarı bildirimlerinin yanı sıra network kaynaklarının sağlığı, performansı ve kapasitesi noktasında sürekli ve neredeyse gerçek zamanlı veri sağlamalarını mümkün kılar.

Teknoloji Makaleleri