Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo finansal yıl sonuçlarını duyurdu

lenovo-globaltechmagazineLenovo Group, 31 Mart 2018’de sona eren finansal yıl sonuçlarını bugün duyurdu.

2017/18 Lenovo finansal yılının son çeyreği olan ve aynı zamanda 2018 takvim yılının ilk çeyreği olan Ocak – Şubat – Mart dönemi için Lenovo, 10,6 milyar ABD Doları gelir ve önceki yılın aynı dönemine göre % 11 artış ile son 10 çeyrekteki ilk çift haneli büyümesini gerçekleştirdi.

Lenovo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yang Yuanqing, büyüme rakamları ile ilgili olarak  şunları söyledi: “Geçen çeyrekte, yıldan yıla kârda güçlü bir artış göstererek çift haneli gelir elde ettik, mali yılı güçlü bir ivmeyle kapattık ve Lenovo’nun tamamen yeni bir büyüme aşamasına girdiğini kanıtladık. Uzun zamandır Lenovo’nun vizyonu, dijital dönüşümünde küresel bir lider olmak. Akıllı Nesnelerin İnterneti (IoT), veri merkezi altyapısı ve dikey akıllı çözümlerde rekabet oluşturmaya odaklanıyoruz ve Akıllı Nesnelerin İnterneti ve yeni dijital çağdan faydalanacak  bir pozisyondayız.”

Lenovo, son çeyrek döneminde Kişisel Bilgisayar ve Akıllı Cihazlar Grubu ile Mobil İş Grubu’nu birleştirerek Akıllı Cihazlar Grubu’nu (IDG) oluşturduğunu da duyurdu. Bu yeni oluşum, şirketin inovasyondaki liderlik sürecini daha da hızlandıracak ve akıllı cihazlar kategorisinin tamamında büyüme konusunda gösterdiği iddiasını artıracak. IDG, cihazlar, kullanıcılar, uygulamalar ve içerik arasında daha iyi bağlantı sunulması için iletişim ve bilişim teknolojilerini tek bir platform altında bir araya getirdiğinden, Lenovo’nun inovasyonunu da hızlandıracak.

Teknoloji Makaleleri