Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

T-Systems, bulut çözümlerini VMware ile geliştiriyor

VMware-globaltechmagazineVMware NSX Data Center ile müşteriler kendi veri merkezleri ve DSI vCloud üzerinde istikrarlı bir ağ ve kapsamlı güvenlik çözümlerine sahip oluyor.

T-Systems, esnek, programlanabilir ve yapısı gereği daha güvenli yazılım tabanlı dijital kurumsal altyapı sayesinde geleceğin dağıtık bulut modeline ulaşıyor.

Kurumsal yazılım alanının yenilikçi öncüsü VMware, dijital servis sağlayıcılarının dünya çapındaki öncülerinden T-Systems’ın popüler DSI vCloud çözümüne entegre sanal bulut ağ yetenekleri eklediğini duyurdu. VMware NSX Data Center sayesinde bu yeni fonksiyonlar Deutsche Telekom iştiraki T-Systems’ın müşterilerinin Sanal Bulut Ağı mimarisini kullanarak istikrarlı ve kapsamlı bağlantı ile son derece ayrıntılı güvenlik çözümlerinden faydalanmalarını sağladı. T-Systems müşterileri, uygulama ya da verileri T-Systems’ın genel bulut ortamında ya da müşterinin kendi bünyesindeki veri merkezlerinde bulunsa da bu yeniliklerden yararlanabiliyor.

Yeni tanıtılan NSX Data Center ile birlikte gelen özellikler sayesinde, T-Systems, daha fazla uygulamayı genel bulut ortamlarında çalıştırmayı tercih eden şirketlere bir örnek teşkil ediyor. Müşteriler artık ağlarının kapsamını kendi bünyelerinde yer alan veri merkezlerinden genel DSI vCloud ortamına çok az değişiklikle, örneğin, mevcut IP adreslerini ve ağ bağlantılarını kullanmaya devam ederek kolaylıkla genişletebiliyor. Bir uçtan diğerine kapsamlı politika yönetimi sayesinde, müşterilerin işyüklerini aktarma süreleri de önemli ölçüde azalmış oluyor. Mevcut ağ güvenlik politikaları güvenlik kapsamının daha da artırılmasını sağlayarak DSI vCloud’a dek genişletilebiliyor.  Bu bağlamda, güvenlik hizmetlerinin daha kesin ve doğru kontrolünü sağlamak ve özel bulut ortamlarından genel bulut ortamlarına kadar tüm uygulamaların daha iyi korunmasını sağlamak için mikro-segmentasyon kullanılabiliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan T-Systems Dijital İş Ailesi Bulut Çözümleri Direktörü Ralf Poggemann şunları söyledi:“Dağıtık bulutun kalbinde Sanal Bulut Ağının yer aldığına inanıyoruz. Sanal Bulut Ağı sayesinde T-Systems ve müşterileri daha iyi bağlantı ve güvenliğe ulaşırken, işyüklerinin büyük bir kısmının giderek özel veri merkezlerinin dışına taşındığı bir çağda uygulamaların ve verinin kullanımı da optimize edilmiş oluyor. 2005’ten beri VMware iş ortağı olarak NSX Data Center’ın zorlu beklentilerimizi tam olarak karşılamasından dolayı çok heyecanlıyız. NSX Data Center bulut stratejimizin kilit noktası niteliğinde. Düzenli bir hizmet sağlayıcı olarak, geleceğin giderek daha da parçalı yapıdaki çapraz ve çoklu bulut modeliyle artık müşterilerimizin bulut ihtiyaçlarını başarılı bir şekilde karşılıyabiliyoruz. ”

VMware EMEA SDDC Başkan Yardımcısı Sylvain Cazard ise şunları söyledi: “VMware bugünün mevcut ağ teknolojilerinden faydalanarak ve ağların karmaşık yapısını önemli ölçüde sadeleştirerek T-Systems’ın müşterilerine diğital yolculuklarında  destek oluyor. Sanal Bulut Ağı vizyonumuz bizi çok heyecanlandırıyor. Bu vizyon sayesinde şirketler hiper-dağıtık dünyada ağları boyunca tüm uygulamalarını bağlayabiliyor ve güvenliğini sağlayabiliyor. Bu vizyonun T-Systems gibi önemli bir marka tarafından da doğrulanmış olması bizim için çok heyecan verici.”

Teknoloji Makaleleri