Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

BimSA, Edoksis e-Analiz uygulaması ile finansal riskleri tespit edecek

bimsa-globaltechmagazineBimSA yeni e-Analiz uygulaması ile firmalara ait E-Defter’deki hatalı kayıtların tespit edilmesini sağlayacak.

BimSA Edoksis e-Analiz uygulaması, firmaların E-Defter beratlarını GİB’e göndermeden önce finansal ve muhasebesel kontrollerini yapıp varsa hatalı kayıtların hemen tespit edilmesini sağlıyor.

BimSA şirketlerin dijital dönüşümüne eşlik etmeye devam ediyor. BimSA’nın Edoksis platformu üzerinden sunulan E-fatura, E-Arşiv, E-Defter, E-İrsaliye ve E-Mutabakat hizmetlerinden sonra e-Analiz uygulaması da kullanıma sunuldu.

E-Analiz, şematron kontrolleri dışında e-Defter’in detaylı mali kontrollerinin yapılıp, finansal risklerin tespit edilmesi ve ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor.

E-Analiz, firmaların e-Defter beratlarını Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) beyan etmeden önce muhasebe kayıt kontolünü, mali tablolarının analizini ve karşılaştırılmasını sağlıyor.

BimSA’nın finansal riskleri tespit eden e-Analiz uygulamasında detaylı fiş inceleme, hesap aralıklarına göre aylık ve karşılaştırmalı mizan raporları alabilme, muavin defteri oluşturabilme, gün veya ay sonu ters bakiye veren kayıtların kontrolünün yapılması sağlanıyor. Ayrıca e-Analiz ile hareket kontrolü, gelir ve gider hesaplarını kapatmaya gerek kalmadan satılan malın/hizmetin maliyetinin manuel girilerek gelir tablosunun oluşturulması, defter kayıtları üzerinden likitide, finansal yapı ve faaliyet oranlarının hesaplaması ve analiz edilmesi gibi fonksiyonlar gerçekleştirilebiliyor.

Teknoloji Makaleleri