Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

letgo, Naspers’tan 500 milyon dolar yatırım aldı

letgo-globaltechmagazineletgo, Naspers’ın şirkete 500 milyon dolarlık yeni sermaye yatırımı yapmayı taahhüt ettiğini açıkladı.

En büyük ve en hızlı büyüyen ikinci el alışveriş uygulaması letgo, yaptığı açıklamayla Naspers’ın şirkete 500 milyon $ yeni sermaye yatırımı yapmayı taahhüt ettiği ve bu tutarın 150 milyon $’ının yaz başında aktarıldığını duyurdu. Naspers, bu kararına gerekçe olarak letgo’nun olağanüstü büyümesini ve pazardaki fırsatı anahtar faktörler olarak gösterdi. letgo, ikinci el e-ticareti, paylaşım ekonomisinin daha da büyük bir bölümü haline getirmeye devam ederken yeni finansmanın da büyümeye ve ürün gelişimine ivme kazandıracağını, yeni dikeylerde genişleme ve değer yaratma olanağı vereceğini söyledi. Henüz üç yaşındaki start-up, uygulamasının dünya çapında 100 milyon indirme ve 400 milyon ilanı geçtiğini ve kullanıcılar arasında gönderilen mesajların 6 milyara ulaştığını da açıkladı. Pazaryerindeki aylık ilan verenlerin sayısı, özellikle etkileşimin ve bağlılığın etkisiyle 2018 başından bu yana yüzde 65 arttı.

letgo, ikinci el alışverişi çok daha kolaylaştırmak amacıyla resim tanıma gibi teknolojileri sezgisel tasarımla kombine ederek kısa sürede kategorisinin en popüler uygulamalarından biri haline geldi. Dağ bisikletinden video oyun konsoluna herhangi bir ürünün ilanını vermek fotoğraf çekmek kadar basit olabiliyor zira letgo’nun teknolojisi otomatik olarak başlık, fiyat ve kategori öneriyor. Şirketin kolay kullanıma verdiği önem, comScore’un en yeni ABD mobil raporunda letgo’nun ABD’deki en hızlı büyüyen uygulamalar arasında ikinci sırada yer almasının başlıca nedeni olarak gösteriliyor.

“Vizyonumuza ve ekibimize böylesine inanan yatırımcılarımız olduğu için olağanüstü şanslıyız,” diyen letgo Kurucu Ortağı Alec Oxenford, şöyle devam etti: “İkinci el ekonomide anlamlı inovasyonlarla eşi görülmemiş bir büyümeyi körüklüyoruz. Uygulamamız yakınlardaki on milyonlarca alıcı ve satıcının bağlantı kurmalarını kolaylaştırıyor, böylece para kazanabiliyor, hayatlarını sadeleştirebiliyor ve mekanlarını daha iyi kullanabiliyorlar.”

Naspers; Tencent, Flipkart ve daha pek çok şirketteki hisseleriyle dünyanın en büyük ve en başarılı internet girişimi yatırımcılarından biri olarak küresel itibar kazanmış bulunuyor.

Teknoloji Makaleleri